Breaking news

Hillary Clinton și-a anunțat candidatura la președinția SUA – VIDEO

loading...

Hillary Clinton şi-a anunţat duminică candidatura la preşedinţia Statelor Unite ale Americii. La șapte ani de când a pierdut alegerile interne în Partidul Democrat, în fața lui Obama, soția lui Bill Clinton își încearcă din nou norocul.

US Secretary of State Hillary Clinton arStatele Unite ale Americii ar putea să aibă în 2016, pentru prima dată în istorie, o femeie președinte. Hillary Clinton a anunțat duminică, pe site-ul oficial, HillaryClinton.com, că intră în cursa electorală prezidențială.

Candidatura a fost lansată prin intermediul unui material video.

”Americanii şi-au croit drum înapoi de la perioada economică dificilă, dar drumul este în continuare în favoarea celor din vârf. Americanii obişnuiţi au nevoie de un campion, iar eu vreau să fiu acel campion. entru ca voi să faceţi mai mult decât să vă descurcaţi. Puteţi avansa şi rămâne în frunte. Pentru că, atunci când familiile sunt puternice, America este puternică”, se arată în mesajul video.

John Podesta este președintele de campanie al lui Hillary.

“Aşa că plec la drum pentru a vă câştiga votul, deoarece a sosit vremea voastră. Iar eu sper că îmi veţi fi alături”, afirmă Hillary Clinton în acest prim mesaj de campanie.

Încă de sâmbătă, Barack Obama a declarat într-o conferinţă de presă după întâlnirea istorică cu Raul Castro, în Panama, că fosta sa contracandidată democrată din 2008 “ar fi o preşedintă excelentă”.

Obama a făcut această declaraţie la Ciudad de Panama, în urma unei întâlniri istorice cu preşedintele cubanez Raul Castro, în timpul Summitului Americilor şi înaintea unei întâlniri delicate cu preşedintele venezuelean Nicolas Maduro.

Obama a spus că Hillary Clinton: a fost o candidată formidabilă în 2008, a fost o susţinătoare nemaipomenită a primei mele alegeri, a fost un secretar de Stat excepţional şi este prietena mea. Eu cred că ar fi o preşedintă excelentă.

Secretarul de stat american John Kerry a lăudat-o pe Hillary Clinton, pentru eforturile ‘formidabile’ pe care le-a depus în vederea îmbunătățirii relațiilor Statelor Unite în lume.

La 67 de ani, Hillary Clinton este în acest stadiu singurul candidat oficial la alegerile primare democrate și domină sondajele partidului.

Alegerile primare debutează la începutul anului 2016 în Iowa și New Hampshire. Alegerile prezidențiale vor avea loc în noiembrie 2016.

Senatorii Tea Party Ted Cruz, Rand Paul și Marco Rubio, din partea republicanilor, ar ruma să-și anunțe candidatura la prezidențiale în SUA.

Cel mai bine plasat se numește Jeb Bush, un alt moștenitor al unei dinastii politice americane. Fostul guvernator al Floridei nu și-a anunțat oficial candidatura, dar intențiile sale sunt clare.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata