Breaking news

Henry Edward, inventatorul PC-ului a decedat

loading...

Henry Edward Roberts, considerat a fi “părintele” PC-ului, a decedat pe 1 aprilie, în urma unei pneumonii. Bărbatul de 68 de ani a fost unul dintre fondatorii Microsoft, alături de Bill Gates și Paul Allen.

Henry-Edward-RobertsGates și Allen l-au contactat pe dr Roberts după ce au văzut calculatorul inventat de acesta pe coperta unei reviste și i-au propus să scrie un soft pentru el. Programul a devenit celebru sub numele de Altair-Basic și a reprezentat fundamentul actualului imperiu Microsoft. Cofondatorul Apple Steve Wozniak a declarat pentru site-ul specializat CNET ca Dr Roberts a facut “un pas critic ce a generat tot ceea ce avem astazi”.

Dr Roberts era fondatorul Micro Instrumentation and Telemetry Systems (MITS), conceput inițial pentru a vinde kituri electronice pentru fanii aeromodelelor. Compania a început să vândă și kituri pentru calculatoare, dar a fost repede covârșită de concurența firmelor mari.

La mijlocul anilor ’70, când firma sa se lupta cu datoriile, dr Roberts a inventat Altair 8800, care opera cu un microprocesor Intel 8080.

Kitul, în valoare de 395 de dolari, a apărut pe coperta revistei Popular Electronics în 1975, declanșând o avalanșă de comenzi. Paul Allen și Bill Gate l-au contactat pe dr Roberts și s-au oferit să scrie un soft care să ajute oamenii să programeze computerul. Dr Roberts și-a vândut firma în 1977.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata