Breaking news

Helmuth Kohl, unificatorul Germaniei, condus pe ultimul drum. Ceremonie funerară la Strasbourg

loading...

Helmuth Kohl a fost omagiat sâmbătă, în sala plenară a Parlamentului European de la Strasbourg. La ceremonia funerară au luat parte delegații din peste 40 de țări. Sicriul în care se afla corpul fostului cancelar, acoperit cu steagul Uniunii, a fost depus în hemiciclul Parlamentului European.

Helmuth Kohl - funeralii strasbourgPremierul britanic Theresa May, fostul președinte al SUA, Bill Clinton, premierul Rusiei, Dmitri Medvedev, premierul israelian Benjamin Netanyahu și președintele ucrainean Petro Poroșenko alături de cancelarul German Angela Merkel, Președintele Franței Emanuel Macron, cât și președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, au fost prezenți la ceremonia funerară.

Ceremonia de la sediul Parlamentului European din Strasbourg, simbolul Europei unite, a durat două ore, de la 11,00 la 13,00.

La încheierea ceremoniei de la Strasbourg, sicriul a fost acoperit cu drapelul german și a fost transportat cu elicopterul la Ludwigshafen. Apoi a fost îmbarcat pe un vapor și transportat pe fluviul Rin până la Speyer, unul dintre cele mai vechi oraşe din Germania. El a solicitat, şi familia sa i-a respectat dorinţa, de a nu i se organiza funeralii de stat.

A fost prima oară când un lider a fost omagiat astfel de Parlamentul European.

Helmuth Kohl, unul dintre cei mai mari politicieni şi oameni de stat de la sfârşitul secolului trecut, considerat artizanul reunificării Germaniei, al extinderii Uniunii Europene şi al adoptării monedei unice europene, a decedat pe 16 iunie la vârsta de 87 de ani.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata