Breaking news

Gregorian Bivolaru, arestat la Paris, se dă cetățean bulgar și nu vrea să facă pușcărie în România

loading...

Gregorian Bivolaru, arestat vineri la Paris, după ce în 2013 a fost condamnat definitiv la 6 ani de închisoare, susține că el este cetățean bulgar și nu vrea să facă pușcărie în România.

gregorian-bivolaruLa o zi după ce a fost reținut la Paris de către autoritățile franceze, pedofilul Gregorian Bivolaru a fost plasat sâmbătă în detenție provizorie în așteptarea unei audieri pentru a fi predat României.

Bivolaru, în vârstă de 64 de ani, fondator al sectei controversate MISA (Mișcarea de Integrare Spirituală în Absolut), a fost condamnat în absență în 2013 de justiția româna la șase ani de închisoare pentru agresiune sexuală asupra unei minore.

Înscris pe lista de “most wanted” (cei mai căutați) a Europol, Bivolaru a fost arestat în nord-vestul Parisului.

Sâmbătă, lui Bivolaru i s-a adus la cunoștință conținutul unui mandat de arestare european de către un magistrat al parchetului general din Paris, înainte de a fi plasat în arest preventiv de către un judecător al curții de apel.

El va compărea miercuri în fața camerei de instrucție a curții de apel unde va fi întrebat dacă este de acord sau nu să fie predat autorităților române. În al doilea caz, magistrații vor avea douăzeci de zile pentru a decide cu privire la predare, iar hotărârea poate fi casată.

Gregorian Bivolaru, care a fugit de mai mulți ani din țară, “a putut beneficia”de “numeroase ramificații” și “sprijin” în toată această perioadă datorită adepților MISA, potrivit unor surse din poliția franceză.

Inculpat în 2004 în România pentru relații sexuale cu minoră și trafic de minori, el a fugit și a fost arestat în Suedia în 2005. Însă autoritățile suedeze au refuzat să-l extrădeze și i-au acordat statutul de refugiat politic, considerând că el a fost lipsit de dreptul la un proces echitabil în România.

Gregorian Bivolaru se pretinde cetăţean bulgar, are avocaţi români, dar nu vrea să audă de România, preferă să fie închis şase ani în Franţa.

Liderul MISA trăia într-un apartament închiriat în apropierea celebrului cabaret Moulin Rouge.

La Curtea de Apel din Paris, magistrații au confirmat mandatul de arestare și au decis arestarea preventivă.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata