Breaking news

Greenpeace: operațiune-șoc

loading...

greenpeaceMilitanți ai organizației Greenpeace au fost evacuați în noaptea de 24 spre 25 ianuarie din orașul Cherbourg (Franța), în urma mai multor acțiuni ale acestora pentru a bloca un tren ce transporta deșeuri radioactive.

O serie de acțiuni au fost întreprinse în noaptea de 24 spre 25 ianurie de militanți francezi ai organizației Greenpeace în încercarea de a opri un tren ce transporta 650 de tone de deșeuri radioactive de uraniu spre Rusia. “Rusia nu este un coș de gunoi!” a fost mesajul acestora. Patru activiști s-au legat cu cătușe de liniile ferate din Cherbourg și alți doi în apropiere de port.

Luni dimineața, la sosirea trenului, un camion a fost imobilizat pe linia ferată și 5 militanți s-au legat cu cătușe de acesta, în timp ce un altul s-a urcat pe unul dintre vagoane. Trenul și-a reluat cursa după intervenția autorităților.

Greenpeace protestează împotriva trimiterii deșeurilor în Rusia, dar militanții francezi luptă și pentru salvarea unei specii pe cale de dispariție – tonul roșu, pentru care propun interzicerea comerțului. Militanții cer, de asemenea, instituirea a 14 000 de locuri de muncă “ecologice”, în domenii precum: agricultură (consiliere, asistență tehnică, inginerie), revalorizarea produselor industriale (reciclare sau retragere), întreținerea spațiilor naturale, distribuirea și curățarea apei, tehnică termică pentru locuințe (izolare, instalații termice, etc), silvicultură, navigație fluvială.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata