Greenpeace: operațiune-șoc

loading...

greenpeaceMilitanți ai organizației Greenpeace au fost evacuați în noaptea de 24 spre 25 ianuarie din orașul Cherbourg (Franța), în urma mai multor acțiuni ale acestora pentru a bloca un tren ce transporta deșeuri radioactive.

O serie de acțiuni au fost întreprinse în noaptea de 24 spre 25 ianurie de militanți francezi ai organizației Greenpeace în încercarea de a opri un tren ce transporta 650 de tone de deșeuri radioactive de uraniu spre Rusia. “Rusia nu este un coș de gunoi!” a fost mesajul acestora. Patru activiști s-au legat cu cătușe de liniile ferate din Cherbourg și alți doi în apropiere de port.

Luni dimineața, la sosirea trenului, un camion a fost imobilizat pe linia ferată și 5 militanți s-au legat cu cătușe de acesta, în timp ce un altul s-a urcat pe unul dintre vagoane. Trenul și-a reluat cursa după intervenția autorităților.

Greenpeace protestează împotriva trimiterii deșeurilor în Rusia, dar militanții francezi luptă și pentru salvarea unei specii pe cale de dispariție – tonul roșu, pentru care propun interzicerea comerțului. Militanții cer, de asemenea, instituirea a 14 000 de locuri de muncă “ecologice”, în domenii precum: agricultură (consiliere, asistență tehnică, inginerie), revalorizarea produselor industriale (reciclare sau retragere), întreținerea spațiilor naturale, distribuirea și curățarea apei, tehnică termică pentru locuințe (izolare, instalații termice, etc), silvicultură, navigație fluvială.

522 0
loading...
No Comment

Lasă un comentariu

*

*