Breaking news

Grecii s-au luat la bătaie cu forțele de ordine

loading...

Protestele de stradă în Grecia au continuat și astăzi, ca urmare a nemulțumirilor populației cu privire la măsurile luate de guvernul elen. Manifestanții s-au luat la bătaie cu forțele de ordine care au fost nevoite să recurgă la gaze lacrimogene în confruntări pentru a calma mulțimea.

grecia-proteste-main

La Atena, un grup de tineri a încercat să forţeze un cordon al forţelor de poliţie în faţa Parlamentului, miercuri, în jurul prânzului. La Salonic, mai mulţi tineri au aruncat cu pietre asupra unor magazine, fapt care a determinat poliţia să riposteze cu gaze lacrimogene, transmite mediafax.ro

Aproximativ 25.000 de persoane au început miercuri la prânz să manifesteze în centrul Atenei şi aproximativ 14.000 la Salonic, în cadrul grevei generale organizate de centralele sindicale greceşti împotriva măsurilor de austeritate luate de Guvern, potrivit poliţiei.

Înaintea începerii marşului de protest, aproape 10.000 de manifestanţi s-au adunat în spatele unei pancarte care făcea apel la “luptă împotriva măsurilor antisociale”.

Liderii celor două mari centrale sindicale, Confederaţia salariaţilor din sectorul privat (GSEE, un milion de membri) şi Confederaţia salariaţilor din sectorul public (Adedy, 370.000 de membri), au susţinut discursuri în care le-au cerut grecilor să reziste măsurilor de securitate, participând la grevă.

La Atena, pe numeroase pancarte purtate de manifestanţi era scris mesajul: “Bogaţii să plătească pentru criză”, în timp ce altele criticau UE şi Fondul Monetar Internaţional (FMI). Aceste instituţii au determinat Guvernul grec să implementeze măsuri de austeritate draconice în schimbul unui plan de salvare a Greciei de 110 miliarde de euro pe trei ani.

“FMI şi UE ne fură un secol de drepturi sociale”, scria pe o pancartă.

Manifestaţia a fost convocată cu ocazia unei greve generale, a treia din februarie, organizată de cele două centrale sindicale.


loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata