Breaking news

Grecii împiedică publicare în Monitorul Oficial a legilor Guvernului

loading...

Grecii nu se lasă intimidați nici de poziția fermă a Guvernului în privința măsurilor de austritate și nici de forțele de ordine. Ca să împidice tipărirea în Monitorul Oficial a măsurilor de austeriate promulgate de guvern, funcționarii Ministerului de Interne  au ocupat clădirea Imprimeriei Naţionale. Măsurile de austeritate prevăd reduceri salariale pentru funcţionarii publici şi îngheţarea pensiilor în sectoarele public şi privat.

greciZeci de angajaţi ai Ministerului de Interne au reuşit să pătrundă vineri seara în sediul Imprimeriei Naţionale, situat în centrul Atenei, şi au afişat pe faţada clădirii un banner pe care scrie “Ocupaţie” şi “Ajunge”. Ocuparea Imprimeriei Naţionale are ca scop împiedicarea tipăririi în Monitorul Oficial a legii privind măsurile de austeritate, care prevede reduceri salariale pentru funcţionarii publici şi îngheţarea pensiilor în sectoarele public şi privat.

Măsurile dure sunt respinse de 76% din angajaţii din sectorul privat, în timp ce 68% din pensionari nu sunt de accord cu îngheţarea pensiilor în 2010. Creşterea taxelor la tutun, alcool şi produse de lux sunt singurele decizii cu care grecii sunt de acord.

Planul de austeritate al guvernului, conceput sub presiunile Bruxelles-ului, a provocat reacţii ferme din partea marilor sindicate elene, care au lansat un apel la grevă generală pentru data de 11 martie.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata