Breaking news

Grecia e la un pas de a ieși din UE. Grecii au respins planul de austeritate

loading...

Situație explozivă în Grecia. Referendumul istoric propus de premierul Tsipras a fost respins de greci.  Potrivit rezultatelor parțiale, 61,01% dintre greci au votat împotriva măsurilor propuse de creditorii internaţionali.

grexitGrecia e la un pas de a renunța la moneda euro și de a ieși din Uniunea Europeană. Grecii au respins masiv, prin vot, referendumul privind măsurile de austeritate impuse de creditorii internaționali.

După numărarea a 20% din buletinele de vot 60,49% dintre alegători votând ‘Nu’, împotriva acestor propuneri, în timp ce 39,5% au votat ‘Da’.

Ministrul grec de interne, Nikos Vutsis, a declarat că guvernul este mulțumit de modul cum a decurs referendumul, la care a participat circa 60% din populația cu drept de vot, peste pragul minim de 40% necesar validării scrutinului.

Guvernul grec a anunțat că dorește să reia rapid negocierile cu creditorii internaționali și să încheie un acord cât mai repede posibil, chiar în următoarele 24 de ore.

La Bruxelles a fost convocată pentru luni dimineață o reuniune a Grupului de Lucru pentru Eurogrup, care va pregăti o nouă reuniune a Eurogrupului dedicată situației din Grecia.

Înaintea referendumului, premierul Alexis Tsipras a îndemnat grecii să voteze ‘Nu’, el argumentând că astfel va putea obține un acord mai bun din punct de vedere social.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata