Breaking news

Grecia ce-a mai coruptă țară din Europa

loading...

În 2009, în Grecia, șpăgile au însumat peste 787 de milioane de euro, cu 40 de milioane de euro mai mult faţǎ de 2008,se arată într-un studiu al  Transparency International.

poze_Atena_0Studiul a fost realizat pe un eşantion de 6.000 de persoane. În sectorul privat, şpaga medie pe care o dǎ un grec este de 1.671 de euro, în timp ce în sectorul public, aceasta ajunge la 1.355 de euro. Cele mai corupte instituţii din sectorul public elen sunt spitalele, urmate de birourile de urbanism, bǎnci şi case de avocaturǎ.

Potrivit publicaţiei greceşti Kathimerini, Grecia are cel mai mare indice de corupţie dintre toate cele 25 de ţǎri din blocul comunitar. Datele au fost furnizate de instituţii ca FMI şi Banca Mondialǎ. Grecia este consideratǎ un stat în care corupţia este mai mare chiar decât cea din state din lumea a treia, ca Egipt şi Chile. Deşi corupţia din Elada se manifestǎ la nivel social şi politic, nu pare sǎ aibǎ legǎturǎ cu un anumit partid politic.

loading...
1 Comentariu
  1. Liviu spune

    Nu e frate 🙂 rromania e cea mai corupta 😀 este singura corabie furata de pirati si scufundata de un marinar betiv ce minte , ascunde flota’n maneca si devine presedinte;) mancal-ar buba cancerului de nenorocit 😉 mai rau decat in vremea lui n-a fost nici pe vremea lu ceasca pt unii cetateni care acum fac foamea …

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata