Breaking news

Gheorghe Zamfir, decorat cu cea mai înaltă distincție la Chișinău

loading...

Naistul și compozitorul Gheorghe Zamfir a fost decorat de președintele de la Chișinău, Nicolae Timofti, cu ,,Ordinul Republicii”, cea mai înaltă distincție care se oferă în Republica Moldova.

gheorghe-zamfir-decorat-chisinau1Distincția supremă a statului i-a fost conferită lui Gheorghe Zamfir prin decret prezidențial pe 15 mai 2013 ,,în semn de înaltă apreciere a meritelor deosebite în dezvoltarea artei muzicale, pentru contribuția substanțială la promovarea valorilor culturale naţionale și activitate de creație prodigioasă”.

,,V-am acordat distincția supremă a Republicii Moldova pentru măiestria cu care exprimați, prin intermediul muzicii, sufletul acestui neam. Simțim că sunteți un om care ne iubește și ne reprezintă”, a declarat Nicolae Timofti.

În urma primelor cinci concerte susținute la Chișinău în 1990, în drumul meu din exil spre țară, am rămas cu trup și suflet atașat de oamenii de aici. Au fost atunci zece zile de lacrimi, emoții  și speranțe, alături de cei mai iluștri oameni de cultură, în frunte cu marele poet, regretatul Grigore Vieru. Puteți conta mereu pe aportul meu sufletesc, spiritual și uman, dle președinte”, a spus Gheorghe Zamfir.

Gheorghe Zamfir, supranumit și ,,Regele naiului”, este autor a peste 300 de lucrări în stil folcloric, cameral, coral, vocal, instrumental și simfonic, a vândut peste 120 de milioane de discuri în toată lumea, are peste 160 de albume înregistrate și peste 100 de discuri de aur și de platină.

 

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata