Breaking news

Germania va expulza românii care nu își găsesc un loc de muncă în șase luni de zile

loading...

Germania le-a pus gând rău românilor. Cei care nu au de lucru de șase luni de zile, vor fi expulzați din țară.

germania se opune aderarii romaniei la schengenLa 100 de zile de guvernare, Ministerul de Interne și Ministerul Muncii din Germania au prezentat o parte dintr-un raport care arată că după liberalizarea pieței muncii pentru români serviciile sociale din Germania au fost invadate de români și bulgari care vin cu mulți copii doar ca să încaseze banii de la alocații.

Îngrijorați de această situație nouă, Guvernul Angelei Merkel studiază posbilitatea de a  expulza în România  toti cetățenii români care nu își găsesc de muncă pe o perioadă mai mare de 6 luni.

În vederea acestui lucru, Guvernul Angelei Merkel lucrează la o bază legală pentru un control mai eficient a celor care vin din România și nu își găsesc de muncă pe o perioadă mai mare de 6 luni.   De asemenea, pentru moment nu se cunoaște care vor fi acestea, dar se vehiculează ca fiind expulzia din țară.

”Dacă Germania va implementa această măsura și celelalte țări europene o vor urma. Vor fi afectați în jur de 30% din românii care locuiesc în Europa și care ori nu au de muncă și așteaptă vremuri mai bune ori lucreaza la negru. Situația este foarte periculoasă pentru românii din Europa. Cer candidaților la Alegerile Europarlamentare să ia în discuție și apărarea drepturilor acestor români care au ales să lucreze în alte țări decât România dar în Europa”, a declarat Daniel Țecu, președinte FADERE.

În ultimele luni autoritățile germane au implementat mai multe măsuri pentru a îngreuna „turismul social” din partea românilor. De la începutul anului se cer mai multe documente pentru a primi alocație pentru copii iar perioada studierii actelor a crescut de la două săptaăani la șase luni.

Primăriile asaltate de cererile cetățenilor români (în majoritatea cazurilor de etnie rromă) au cerut Landurilor să se implice în analizarea documentelor care în multe cazuri sunt falsificate sau în alte situații, copiii pentru care rromii cer alocație nici măcar nu sunt în Germania.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata