Breaking news

Germania nu ne vrea în spațiul Schengen

loading...

Ministrul german de interne, Hans-Peter Friedrich, a declarat că va împiedica o aderare rapidă a României și Bulgariei la Schengen. 

germania se opune aderarii romaniei la schengenBăsescu și-a făcut ”datoria”, Germania se opune aderării României la Spațiul Schengen. Aderarea României la Schengen nu va avea loc nici în această primăvară, întrucât Germania anunțat că va utiliza dreptul de veto.

”Dacă cele două țări vor insista la Consiliul JAI asupra unui vot de stabilire a unei date de aderare, Germania va face uz de dreptul sau de veto. Nici posibilitatea de aderare parțială cu frontierele aeriene și maritime nu mai este de actualitate. Extinderea spațiului Schengen va fi acceptată de cetățenii noștri numai dacă vor fi îndeplinite condițiile esențiale pentru acest pas, ceea ce acum nu este cazul a spus ministrul german într-un interviu pentru Spiegel.

Anunțul ministrului german de interne, survine la o zi după ce Titus Corlățean a declarat că dacă JAI amână încă odată aderarea țării noastre, România nu va mai fi interesată de Schengen.

Și după ce Băsescu i-a solicitat ministrului Corlățean să renunțe la aceste declarații și că el se delimitează de acestea.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata