Breaking news

George Simion a scăpat de interdicția de a intra în Republica Moldova

loading...

La doar o zi după ce fusese declarat persona non grata în Republica Moldova, a doua oară în decurs de un an, George Simion a reușit să scape de interdicția a a intra pe teritoriul Moldovei.

george-simionCa urmare a apelurilor publice lansate de Mișcarea Civică Tinerii Moldovei, Blocul Unității Naționale, Diaspora unionistă și de o serie de parlamentari, profesori universitari, avocați, și experți, liderului unionist George Simion i-a fost ridicată sâmbătă interdicția de intrare pe teritoriul Republicii Moldova. În prezent, acesta se află la Chișinău.

„Am ieșit din greva foamei, autoritățile de la Chișinău s-au răzgândit și mi-au ridicat interdicția abuzivă. Este un pas mic pentru mine, dar unul mare pentru Unire. Nu mai este mult și vom duce la îndeplinire dezideratul reîntregirii naționale”, a declarat președintele Platformei Unioniste Acțiunea 2012, George Simion.

Platforma Unionistă Acțiunea 2012 consideră că situația în care a fost pus George Simion este simptomatică pentru funcționarea statului Republica Moldova. În vreme ce:

– în contextul furtului unui miliard de dolari din bănci a fost arestată și acuzată de fapte de corupție o singură persoană, iar alți indivizi responsabili de „jaful secolului” sunt lăsați să prospere în funcții de înaltă răspundere;

– oameni plătiți de Moscova instigă la violențe pe străzile Chișinăului și cer întreruperea parcursului european și integrarea Republicii Moldova într-o Uniune Vamală inexistentă;

– instituțiile Republicii Moldova, dar și cetățenii sunt ținuți captivi intereselor unor oligarhi, autoritățile de la Chișinău încearcă în mod repetat să îi impună o interdicție de intrare de 5 ani pe teritoriul Republicii Moldova activistului George Simion, cetăţean român, preşedinte al Platformei Unioniste Acţiunea 2012.

Acestea se întâmplă în condiţiile în care George Simion este beneficiar al dreptului de liberă circulaţie al cetăţenilor europeni în Republica Moldova, iar acţiunile sale militante, circumscrise libertăţii de expresie, s-au desfăşurat şi se desfăşoară strict în limitele normelor democraţiei şi ale statului de drept, fără să se fi încălcat vreo lege în vigoare în Republica Moldova sau în România, lucru constatat şi de Curtea de Apel din Chişinău în septembrie 2015, cu ocazia anulării primei încercări a autorităţilor Republicii Moldova, din mai 2015, de a-i impune activistului unionist o interdicţie de intrare pe teritoriul republicii.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata