Breaking news

Gabriel Vlase, numit vicepreşedinte al Adunării Parlamentare NATO

loading...

Deputatul PSD, Gabriel Vlase a fost numit în funcția de  vicepreşedinte al Adunării Parlamentare NATO, o organizaţie înfiinţată în anul 1955, cu sediul la Bruxelles. 

Gabriel VlaseRomânia are de azi un membru în cadrul Adunării Parlamentare a NATO.  Gabriel Vlase, șeful delegației Parlamentului României la AP NATO, a fost ales în funcția de vicepreședinte, în cadrul celei  de-a 59-a reuniuni anuale a AP NATO,  care se  desfășoară în Dubrovnik-Croația.

Sunt extrem de onorat de faptul că majoritatea reprezentanților statelor membre NATO mi-au acordat acest vot de încredere. Mă bucur că România este respectată de către partenerii săi euro-atlantici. Acest vot demonstrează faptul că România este un partener de încredere pentru aliații săi din cadrul NATO” a declarat Gabriel Vlase.

Ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, salută numirea lui Gabriel Vlase, în poziţia de vicepreşedinte al Adunării Parlamentare NATO.

În cadrul tuturor reuniunilor oficiale la care am participat şi particip, am susţinut faptul că România îşi va respecta toate angajamentele asumate în cadrul Alianţei şi vom demonstra în continuare că suntem un partener credibil”, a mai afirmat ministrul Mircea Duşa.

Oficialul român a mai subliniat faptul că promovarea unei politici europene de apărare şi securitate de succes poate fi realizată doar de către o Europă puternică, angajată ferm în investiţia în securitate şi apărare: Asigurarea succesului ISAF şi a misiunii viitoare a NATO în Afganistan poate fi garantată doar de menţinerea coeziunii şi solidarităţii Alianţei.

Noua structură de conducere a Adunării Parlamentare NATO este formată din preşedintele Hugh Bayley (Marea Britanie) şi vicepreşedinţii Gabriel Vlase (România), Nicole Ameline (Franţa), Cheryl Gallant (Canada), Daniel Bacquelaine (Belgia) şi Karl Lamers (Germania).

AP NATO are 257 membri (titulari, cu drept de vot), din parlamentele celor 28 de ţări membre NATO şi 66 delegaţi (fără drept de vot), din parlamentele a 14 state asociate (Federaţia Rusă, Ucraina, Austria, Azerbaidjan, Suedia, Elveţia, Georgia, Armenia, R. Moldova, Macedonia, Bosnia şi Herţegovina, Finlanda, Serbia şi Muntenegru).

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata