Breaking news

Florin Cioabă, Regele romilor, în comă în Turcia, după ce a suferit un preinarct

loading...

Autoproclamat Rege al rromilor, Florin Cioabă a suferit un preinfarct, marţi, în timp ce se afla cu familia în vacanţă, în Antalya, Turcia.

florin cioabaFlorin Cioabă se află în prezent internat într-un spital din Antalya după ce în cursul zilei a suferit un preinfarct, cel mai probabil din cauza căldurii. Starea sa este gravă, iar medicii iau în calcul varianta unei operaţii.

Florin Cioabă are antecedente în familie în ceea ce privește bolile de inimă. Tatăl său, Ion Cioabă, a decedat pe 23 februarie 1997 în urma unui infarct miocardic.

Tata a suferit un preinfarct ieri după-amiază (n.r. luni după-amiază), el se ştia cardiac, însă nu a mai avut probleme de foarte mult timp. Probabil au fost călduri foarte mari şi asta i-a activat problemele medicale. Eu am vorbit cu el de dimineaţă şi era foarte agitat, iar acum ştiu că este într-o comă indusă medical„, a spus Dorin Cioabă pentru RTV.

La rândul său, secretarul general al Asociaţiei Ţiganilor Căldărari, Ioan Stănescu, a declarat că Florin Cioabă este “în stare foarte gravă”.

Florin Cioabă are 58 de ani. Acesta s-a autoproclamat regele internaţional al rromilor, în 1997. Din 1963, locuieşte în Sibiu.

În aprilie 2013, acesta a fost ales preşedinte al Uniunii Internaționale a Romilor (IRU), în cadrul celei de-a VIII-a ediţii a Congresului Internaţional al Romilor de la Sibiu. IRU a fost înființată în 1971, iar în 1993 a dobândit statutul de organizatie consultativă pe lângă Organizația Națiunilor Unite.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata