Breaking news

Finlanda a anunțat că va respinge și ea aderarea României la Schengen

loading...

După Germania, și Finlanda a anunțat că se va opune aderării României și Bulgariei la spațiul Schengen în această primăvară.

finlanda schengen romaniaFinlanda susţine că va bloca aderarea României şi Bulgariei la Schengen, înaintea reuniunii miniştrilor europeni de Interne pe această temă.

Atât Guvernul, cât şi Parlamentul Finlandei au declarat că cele două ţări sunt prea corupte şi nu trăiesc conform principiilor statului de drept, o precondiţie pentru aderarea la spaţiul Schengen.

Ministrul finlandez de Interne, Päivi Räsänen a respins afirmaţiile potrivit cărora poziţia Helsinki este legată de problema romilor est-europeni care vin să cerşească în oraşele finlandeze.

Räsänen a declarat că România şi Bulgaria au fost primite prea uşor în Uniunea Europeană. Finlanda a afirmat anterior că este îngrijorată de faptul că cele două ţări nu vor putea securiza în mod corespunzător frontierele externe ale UE din cauza corupţiei.

Christoph Bergner, secretar de stat în Ministerul de Interne din Germania, a declarat, luni, la Sibiu, că Guvernul pe care-l reprezintă aşteaptă “raportul final MCV” înainte de a lua o decizie privind aderarea României la Schengen, pentru că “trebuie constatat un progres semnificativ”.

Declarația secretarului de stat vine la două zile după ce Ministrul german de Interne, Hans-Peter Friedrich, a declarat că vrea să impiedice o aderare rapidă a României şi Bulgariei la Schengen.

Astfel că aderarea României la Schengen, fie și aprtială, este practic imposibilă.

loading...
1 Comentariu
  1. Camelian Propinatiu spune

    Este meritul nepieritor al emisarilor basisti din 2012 cresterea masiva, de la 3 la cel putin7 votanti, a ostilitatii occidentale fata de RO. Cu toata declaratia prezidentiala din 18 august 2011 de la Sulina privind disponibilitatea RO de a-si jertfi suveranitatea pe altarul Statelor Unite ale Europei, tocmai Germania ne tine dincolo de Cortina Schengen, atragand si alti fosti aliati de-ai nostri! Cea mai buna solutie pentru presedintele Traian Basescu este sa demisioneze imediat, pentru a le arata euroatlanticilor ca ne pasa, si sa organizeze apoi opozitia PDL, inclusiv viata intelectuala, zguduita de un fel de revolutie culturala fesenista: ICR, IICCMER, Arhivele Nationale, TVR Cultural, Festivalul George Enescu, Tribuna, Sediul USR…

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata