Breaking news

Fața întunecată și neștiută a Papei Francisc, noul Suveran Pontif al catolicilor

loading...

Cardinalul  Jorge Mario Bergoglio, ales miercuri seară Suveran Pontif al Bisericii Catolice în locul lui Benedict al VXI-lea are un trecut întunecat care în transformă încă din primele zile de pontificat într-un Papă controversat.

papa franciscOlga Wornat, o jurnalistă din Argentina, care a scris o carte despre Biserica catolică, l-a cunoscut îndeaproape pe Jorge Mario Bergoglio, Arhiepiscop de Buenos Aires.

Jurnalista a făcut dezvăluiri incendiare pentru Huffington Post despre actualul Papă, numit “Părintele sărmanilor”.

Jurnalista Olga Wornat spune că Papa Francisc, că: este un personaj fascinant, ca toți iezuiții. Aparţine unei congregaţii din care fac parte oameni extrem de inteligenţi, iar el la rândul lui este aşa: briliant. Este un om enigmatic, căruia nu îi place să îşi dezvăluie adevărata sa personalitate celor mulţi. Iezuiţii sunt cei mai de vază oameni ai Bisericii Catolice, într-un cuvânt ei “SUNT” Biserica. Sunt nişte oameni interesaţi de starea lumii, sunt interesaţi de politică şi de modul în care Biserica poate influenţa deciziile politice. Papa Ioan Paul al II-lea i-a forţat pe iezuiţi să dispară din primele rânduri ale Bisericii, pentru că îi considera Marxişti, rebeli şi revoluţionari.

Jurnalista spune că Papa Francisc este un om dificil, neîncrezător, care nu vorbește mult, ci mai degrabă ascultă.

Atunci când i-a spus arhiepiscolului de Buenos Aires că îi va dedica un capitol în carte în care va scrie despre trecutul lui, Jorge Bergoglio a devenit brusc agitat și foarte nervos.

”Atunci când l-am intervievat cu privire la cartea pe care o scriam la acea perioadă, şi când i-am spus că va exista un capitol întreg în care voi vorbi despre el, s-a comportat foarte ciudat. A devenit foarte agitat şi nervos – probabil pentru că ştia că în viaţa lui a existat o “perioadă neagră” în care s-a implicat în dictatura militară din Argentina. În perioada dictaturii el era directorul de la Colegio Maximo, o şcoală de renume din Buenos Aires, unde sunt formaţi toţi iezuiţii din regiune. Sunt acuzaţii clare împotriva lui, despre cum a oferit guvernului liste cu numele unor membri din “Compania lui Iisus” care erau implicaţi sau aveau legături cu “guerilele”. Două persoane, pe care le-am intervievat au spus lucruri grave despre el. A negat totul, mi-a spus că acuzaţiile nu erau adevărate, ba mai mult, el obişnuia să militeze cu soldaţii pentru preoţii care fuseseră răpiţi. Este un nor negru care tronează peste istoria lui de preot, un nor plin de contradicţii, a delcarat Olga Wornat.

Sora Papei Francisc, Maria Elena Bergoglio, a izbucnit în lacrimi la aflarea veştii că fratele său a fost ales Suveran Pontif. Aceasta a spus că niciodată nu și-a imaginat că fratele său va ajunge Papă și și-a exprimat îngrijorare față de sarcina dificilă pe care o are de azi înainte.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata