Breaking news

Explozie puternică în Gara Centrală din Bruxelles. Autorul atentatului, lichidat de armată

loading...

Atentat terorist la Bruxelles.  În jurul orei locale 21.00, în perimetrul Gării centrale din Bruxelles a fost identificat un individ. Când acesta a observat că le-a atras atenția militarilor, a declanșat o centură cu explozibil.

atentat bruxellesGara centrală din Bruxelles a fost evacuată după ce s-a auzit o explozie de mică intensitate. Poliţia a precizat că a dejucat un atentat şi că situaţia este sub control.

Se pare că bărbatul a strigat “Allahu Akbar” în momentul detonării.

În zona evacuată de poliție s-a aflat și primarul sectorului 1, Dan Tudorache. El a declarat că a așteptat aproximativ o jumătate de oră la un hotel, până la ameliorarea situației.

“Lumea e agitată, da, e un sentiment de insecuritate”, a confirmat el pentru un post de știri.

Poliția belgiană transmite că o persoană a fost “neutralizată” de soldații care păzesc gara centrală din Bruxelles. Nu s-au înregistrat alte victime.

O echipă de pirotehniști este la fața locului. Poliția belgiană a evacuat în această seară piața și gara centrală din Bruxelles după o explozie puternică.

Un martor intervievat de CNN a povestit că explozia a avut loc în incinta gării. Zgomotul a fost foarte puternic.

Reuters citează compania feroviară belgiană, care anunță întreruperea traficului în gară, precum și presa locală, potrivit căreia poliția afirmă că în gară a avut loc o explozie de proporții reduse.

Premierul Charles Michel a făcut apel la populație, prin rețeaua Twitter, să urmeze instrucțiunile autorităților.

La Bruxelles este în vigoare o alertă de nivel ridicat, după atentatele de la aeroport și de la metrou din martie anul trecut, soldate cu 32 de morți.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata