Explozie puternică în Gara Centrală din Bruxelles. Autorul atentatului, lichidat de armată

loading...

Atentat terorist la Bruxelles.  În jurul orei locale 21.00, în perimetrul Gării centrale din Bruxelles a fost identificat un individ. Când acesta a observat că le-a atras atenția militarilor, a declanșat o centură cu explozibil.

atentat bruxellesGara centrală din Bruxelles a fost evacuată după ce s-a auzit o explozie de mică intensitate. Poliţia a precizat că a dejucat un atentat şi că situaţia este sub control.

Se pare că bărbatul a strigat “Allahu Akbar” în momentul detonării.

În zona evacuată de poliție s-a aflat și primarul sectorului 1, Dan Tudorache. El a declarat că a așteptat aproximativ o jumătate de oră la un hotel, până la ameliorarea situației.

“Lumea e agitată, da, e un sentiment de insecuritate”, a confirmat el pentru un post de știri.

Poliția belgiană transmite că o persoană a fost “neutralizată” de soldații care păzesc gara centrală din Bruxelles. Nu s-au înregistrat alte victime.

O echipă de pirotehniști este la fața locului. Poliția belgiană a evacuat în această seară piața și gara centrală din Bruxelles după o explozie puternică.

Un martor intervievat de CNN a povestit că explozia a avut loc în incinta gării. Zgomotul a fost foarte puternic.

Reuters citează compania feroviară belgiană, care anunță întreruperea traficului în gară, precum și presa locală, potrivit căreia poliția afirmă că în gară a avut loc o explozie de proporții reduse.

Premierul Charles Michel a făcut apel la populație, prin rețeaua Twitter, să urmeze instrucțiunile autorităților.

La Bruxelles este în vigoare o alertă de nivel ridicat, după atentatele de la aeroport și de la metrou din martie anul trecut, soldate cu 32 de morți.

910 0
loading...
No Comment

Lasă un comentariu

*

*