Breaking news

Experții ONU, atacați cu focuri de armă în Siria

loading...

Experţii ONU însărcinaţi cu anchetarea posibilei utilizări a armelor chimice în Siria au fost luni ţinta unor lunetişti neidentificaţi. Din fericire atacul armat nu s-a soldat cu victime.

experti onu damascExperții au fost obligați să-şi întrerupă drumul pentru a-şi schimba vehiculul, a anunţat un purtător de cuvânt al Naţiunilor Unite, Martin Nesirky.

Damascul i-a acuzat pe rebeli că au fost la originea tirurilor, potrivit televiziunii de stat siriene.

Echipa ONU încerca, în momentul în care a fost atacată, să viziteze unul dintre locurile atacului de la 21 august în care doctori şi activişti susţin că ar fi fost folosit gaz toxic, provocând moartea a sute de civili în câteva zone din apropierea capitalei Siriei.

România a reacționat în urma incidentului din Siria, prin intermediul MAE.

Ministerul Afacerilor Externe a luat act cu profundă îngrijorare de atacurile care au avut loc recent în zona metropolitană a Damascului, şi care s-au soldat cu sute de victime, inclusiv copii, în rândurile populației civile. Autoritățile române condamnă ferm orice atac asupra populației civile în cadrul conflictului sirian. În conformitate cu legislația și cutumele internaționale, bombardamentele nediscriminatorii asupra non-combatanților trebuie evitate. Autoritățile române condamnă ferm orice atac asupra populației civile în cadrul conflictului sirian. În conformitate cu legislația și cutumele internaționale, bombardamentele nediscriminatorii asupra non-combatanților trebuie evitate”, se arată în comunicatul MAE, remis exclusivNEWS.ro.

Totodată, MAE condamnă ferm orice posibilă utilizare de arme chimice, de către oricare dintre părțile la conflictul din Siria. Combatanții trebuie să coopereze pe deplin cu misiunea de experți ONU, aflată la acest moment în Damasc, inclusiv prin asigurarea cadrului necesar pentru ca aceasta să poată investiga, în deplină siguranță, toate incidentele în care există suspiciunea utilizării de arme chimice.

În acest sens, MAE îşi exprimă profunda dezaprobare faţă de atacul la care a fost supusă, în această dimineaţă, misiunea ONU aflată în exerciţiul funcţiunii, în baza acordului autorităţilor siriene.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata