Breaking news

Europenii sar în ajutorul românilor sinistrați

loading...

România a activat vineri Mecanismul UE de Protecţie Civilă, cerând sprijin tărilor membre, pentru a face faţă inundaţiilor.

INUNDATII - SCHINENI - BACAUFranța, Belgia, Estonia și Austria sunt primele țări care au răspuns solicitării României de a da o mână de ajutor pentru limitarea dezastrului produs de inundații.

Austria a oferit României 10 sisteme de pompare a apelor uzate şi trei generatoare, în timp ce Belgia pune la dispoziţia autorităţilor române 11 pompe, cinci generatoare şi o unitate de purificare a apei. Convoiul belgian a plecat duminică dimineaţă spre România şi va prelua şi ajutorul oferit de Austria, urmând să ajungă în ţară luni seară.

Franţa şi-a anunţat disponibilitatea de a oferi cinci sisteme de pompare, opt generatoare şi o unitate de purificare a apei şi 30 de persoane pentru operarea acestora, în timp ce Estonia a anunţat că o echipă comună formată de Estonia, Letonia şi Lituania şi un modul de pompare de mare capacitate, finanţat de Comisia Europeană, sunt pregătite să intervină în România.

Mecanismul european de Protecţie Civilă facilitează reacţia în caz de dezastre şi are 31 de membri (cele 27 de state membre UE, Croaţia, Islanda, Liechtenstein şi Norvegia), care utilizează în comun resursele ce pot fi puse la dispoziţia ţărilor afectate de dezastre în întreaga lume.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata