Breaking news

Erdogan arestează pe bandă rulantă judecători. Peste 2700 de judecători au fost demiși

loading...

Recep Tayyip Erdogan măcelărește justiția din Turcia. Folosindu-se de tentativa eșuată de lovitură de stat a armatei, Președintele Turciei a dat ordine ca circa 2800 de judecători să fie demiși, iar câteva sute arestați pe motiv că au fost parte a complotului.

erdoganLa nici zece ore de la eșecul loviturii de stat, Erdogan a decimat justiția turcă. Cu viteza luminii, președintele dictator a și identificat trădătorii din magistratură și i-a demis pe bandă rulantă iar pe unii dintre ei i-a și arestat prin intermediul procurorilor.

Înaltul Consiliu al judecătorilor şi procurorilor din Turcia a decis demiterea a 2.745 de judecători în urma tentativei de lovitură de stat a unei facţiuni din armată, în noaptea de vineri spre sâmbătă.

Judecătorii sunt suspectaţi că ar avea legături u mişcarea gulenistă a clericului turc exilat Gulen, pe care Erdogan îl acuză că ar fi orchestrat tentativa de lovitură de stat.

Cinci membri ai HSZK, cea mai înaltă instanţă judiciară din Turcia, au fost destituiţi, în urma ordinelor de reţinere emise de un procuror.

10 membri ai instanţei supreme administrative, 48 de magistraţi ai instanţelor administrative şi 140 de magistraţi ai curţilor de apel au fost arestaţi preventiv.

Recep Tayyip Erdogan a declarat sâmbătă că parlamentul ar putea discuta despre reintroducerea pedepsei cu moartea.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata