Breaking news

62% din elvețieni nu doresc eliminarea secretului bancar

loading...

Conform unui sondaj dat publicității duminică, elvețienii cu vârste cuprinse intre 15 si 34 de ani sunt cei mai fermi in refuzul de a renunta la aceasta practica, iar 62% dintre elvetieni se opun eliminarii secretului bancar, informează AFP.

“Elvetienii nu sunt pregatiti să renunțe la secretul bancar“, scrie publicatia Le Matin Dimanche. Atacurile la adresa secretului bancar elvețian au culminat în primăvara 2009, când Elveția a fost plasată pe “lista gri” a paradisurilor fiscale de către Organizația pentru cooperare și dezvoltare economică (OCDE).

geneva-elvetia-268Problema a revenit recent în atenție, când date bancare ale unor cetățeni germani suspectați că dețin depozite secrete în Elveția au fost furate și apoi oferite contra cost fiscului german. Elvețienii susțin, însă, că autoritățile și codul penal trebuie să continue să protejeze clienții unei bănci, interzicându-le acestora să divulge informații cu privire la conturi.  Ministrul elvețian de Finanțe, Hans-Rudolf Merz, a provocat surprindere la începutul lunii februarie, sugerând posibilitatea de a introduce schimbul automat de informatii între Elveția și Uniunea Europeană.  Pentru a fi scoasă de pe lista gri a OCDE, Elveția a semnat în vara anului 2009 acorduri fiscale cu 20 de state, înțelegeri care prevăd că le vor fi livrate informații, la cerere și în anumite cazuri concrete de suspiciune de fraudă, și nu automat.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata