Breaking news

Echipele de intervenție au început să adune cadavrele pasagerilor catastrofei aviatice

loading...

Echipele de intervenţie sosite în Ucraina au început sâmbătă, recuperarea cadavrelor celor 298 de persoane aflate la bordul avionului malaysian prăbuşit joi, în estul Ucrainei, după ce aeronava a fost doborâtă cu o rachetă de către insurgenții proruși.

cadavre pasageri catastrofa aviatica ucrainaEchipele de intervenţie ale OSCE au ajuns sâmbătă în apropierea satului Grabov, începând să adune unele corpuri pentru a le duce la morga din Doneţk.

Conform insurgenţilor proruşi, alte 27 de cadavre, găsite în alt sat, au fost transportate la principala morgă din regiunea separatistă.

Guvernul de la Kiev acuză că insurgenţii proruşi încearcă să distrugă, “cu susţinerea Rusiei”, probele în ancheta privind doborârea avionului malaysian.

Avionul Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines s-a prăbuşit pe 17 iulie în apropierea localităţii Grabovo, la 50 de kilometri de Doneţk. Din păcate nu există supraviețuitori.

Autoritățile ruse susțin că niciun sistem de rachete Buk sau alte echipamente militare ale forţelor armate ruse nu a trecut frontiera ruso-ucraineană.

Ambasadorul Statelor Unite la ONU, Samantha Power, a declarat că avionul malaysian prăbuşit în estul Ucrainei probabil a fost doborât cu o rachetă sol-aer de tip Buk SA-11, lansată dintr-o zonă aflată sub controlul separatiştilor proruşi.

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, şi preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, au stabilit că este necesară o anchetă internaţională în cazul prăbuşirii avionului în Ucraina, investigaţia urmând să fie coordonată de Organizaţia Aviaţiei Civile Internaţionale.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata