Breaking news

Doi români au murit în Turcia după ce microbuzul în care se aflau s-a răsturnat între Manavgat și Akseki

loading...

Celulă de criză la Ministerul Afacerilor Externe după ce luni, un microbuz în care se aflau 16 cetățeni români, s-a răsturnat pe o șosea din Turcia. În urma accidentului rutier, doi români au decedat.

accident romani microbuz turciaPe 14 martie 2016 a avut loc în Turcia un accident de microbuz în care se aflau 16 turiști de cetățenie română, produs într-o zonă situată între localitățile Manavgat și Akseki.

Potrivit informaţiilor furnizate de Ambasada României la Ankara, doi cetățeni români au decedat, iar alți 14 au fost transportați la două spitale din apropiere, pentru acordarea îngrijirilor medicale.

Din dispoziţia ministrului afacerilor externe, Lazăr Comănescu, a fost activată Celula de Criză a MAE.

Familiile celor doi cetăţeni români decedaţi în accident au fost informate în legătură cu tragicul eveniment. Ministerul Afacerilor Externe îşi exprimă profundul regret pentru decesul cetăţenilor români şi transmite sincere condoleanţe familiilor victimelor.

Potrivit informațiilor disponibile până la acest moment, 11 răniți se află spitalizați într-un centru medical din localitatea Manavgat. Menționăm faptul că unul dintre aceștia este de cetățenie turcă, fiind șoferul autocarului implicat în accident. Cetățenii români spitalizați în localitatea Manavgat au suferit leziuni ușoare, putând fi externați în perioada imediat următoare.

În plus, alţi 3 răniţi au fost transportați la un spital din Antalya. Unul dintre aceștia  se află în stare gravă, fiind supus unor intervenții chirurgicale, iar ceilalți doi au fost deja externați.

Date cu privire la starea și evoluția răniților spitalizați vor fi actualizate prin intermediul echipei consulare mobile care s-a deplasat la fața locului.

Totodată, Celula de Criză menţine legătura permanent cu Ambasada României la Ankara, cu echipa consulară mobilă precum şi cu reprezentantul Consulatului Onorific român în Antalya. În demersurile instituţionale este implicat şi ataşatul de interne de la Ankara.

Echipa consulară mobilă şi reprezentantul Consulatului Onorific al României la Antalya s-au deplasat în cursul zilei de 14 martie 2016 la unităţile spitaliceşti din localităţile Manavgat şi Antalya, în vederea asigurării asistenţei consulare pentru victimele accidentului rutier şi monitorizării stării de sănătate a acestora. Pe baza datelor obţinute la faţa locului şi conform discuţiilor purtate cu personalul medical, MAE transmite următoarele informaţii actualizate privind starea lor de sănătate a victimelor:

  • La spitalul de stat din Manavgat se află în prezent internaţi 9 cetăţeni români. Starea lor de sănătate este stabilă, aceştia aflându-se, în continuare, sub supraveghere medicală. Unul dintre cetăţenii români a fost supus unei intervenţii chirurgicale, starea sa fiind gravă, dar stabilă.
  • Un cetăţean român a fost transportat de urgenţă la un spital privat din Antalya, aflându-se în prezent la secţia de terapie intensivă, cu multiple leziuni, medicii urmând să stabilească dacă acesta poate fi operat la coloana vertebrală în cursul zilei de astăzi.
  • Altă persoană de cetăţenie română se află internată într-un alt spital din Antalya, aceasta suferind o operaţie de şold în după-amiaza zilei de 14 martie 2016.
  • Alte trei persoane au fost externate, aflându-se în afara oricărui pericol și sunt în prezent cazate la un hotel din localitatea Manavgat.

Echipa consulară mobilă și reprezentantul Consulatului Onorific al României la Antalya menţin dialogul constant atât cu victimele accidentului rutier, cât şi cu personalul medical, continuând demersurile de asistenţă consulară. Menţionăm, totodată, că repatrierea cetăţenilor români răniţi se va efectua în mod etapizat, în funcţie de evoluţia stării de sănătate a acestora. Referitor la repatrierea trupurilor neînsufleţite ale celor doi cetăţeni români decedaţi în accidentul rutier, precizăm că, după finalizarea tuturor procedurilor specifice, familiile acestora vor decide asupra modalităţilor de repatriere. Ambasada României la Ankara va asigura asistenţa necesară conform competenţelor legale. În acest sens, echipa consulară mobilă se află în legătură permanentă cu familiile acestora. Celula de criză îşi continuă activitatea şi menţine în permanenţă legătura cu Ambasada României la Ankara, cu echipa consulară mobilă, cu ataşatul de interne de la Ankara, precum şi cu reprezentantul Consulatului Onorific al  României în Antalya”, se arată în comunicatul de presă al MAE, remis exclusivNEWS.ro.

 

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata