Breaking news

Doi români arestați în Spania

loading...

Doi români au fost arestați de poliția spaniolă, suspectați fiind de implicarea în furtul unor bijuterii  antice în valoare de aproximativ 300 de milioane de euro, informează mediafax.ro

arestareBijuteriile au fost sustrase dintr-un conac din nord-estul regiunii Catalonia. Poliţia spaniolă a reușit să recupereze o mare parte din bijuterii şi alte obiecte valoroase care au fost furate din conac.

La o zi de la comiterea furtului, românii  au sunat la poliţie pentru a anunţa o tentativă de furt la locuinţa lor, situată la circa zece kilometri de conac. Poliţia le-a percheziţionat casa şi a găsit un aparat de fotografiat ce conţinea poze cu bijuterii şi o serie de monede antice sustrase. Poliţiştii au găsit bunurile ascunse într-un sac aruncat într-o râpă învecinată.

Proprietarul conacului, Llorenc Jaume Grau-Pla, în vârstă de 65 de ani, este un descendent al unui baron medieval şi folosea casa din localitatea Riudecols pentru a se recreea la sfârşitul săptămânii şi în timpul verii. “Am lăsat casa special neîntreţinută pentru a ascunde înăuntru colecţia valoroasă”, a spus el. Potrivit acestuia, valoarea colecţiei este estimată la 300 de milioane de euro.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata