Breaking news

Doi militari români morți în urma unui atac terorist în Afganistan

loading...

Sergentul major Dan Ciobotaru şi caporalul Paul Caracudă au murit, miercuri, în Afganistan, după ce autovehiculul de tip Humvee în care se aflau a fost ţinta unui atac cu un dispozitiv improvizat acţionat de la distanţă, transmite Mediafax.

caracuta-ciobotariuCei doi militari făceau parte din Batalionul 33 Manevră, dislocat în Afganistan și efectuau o misiune de luptă pe autostada A1 Kabul Kandahar. La aproximativ 30 de kilometri de Qalat, autovehiculul de tip HUMVEE în care se aflau a fost atacat cu un dispozitiv exploziv improvizat, acţionat de la distanţă. În urma deflagraţiei, cei doi militari şi-au pierdut viaţa”, precizează MApN.

Sergentul major Dan Ciobotaru, promoţia 2007, avea 28 de ani şi era necăsătorit. Caporalul Paul Caracudă, în vârstă de 36 de ani, era angajat în Ministerul Apărării Naţionale din anul 1996, era căsătorit şi avea doi copii.

În Afganistan sunt dislocaţi circa 1.460 de militari români, dintre care 1.350 în ISAF, 15 dintre ei au decedat iar alți 53 au fost răniți.

loading...
1 Comentariu
  1. adriana spune

    e groaznic de ce se intampla acolo si sotul meu e militar si a fost in afganistan in 2008 dar nu avem de ales de incanti de un trai mai bun dar nu te gandesti ca ai putea sa nu mai vii in viata de acolo

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata