Breaking news

Doar trei din cei 22 de pasageri răniți în accidentul de autocar din Ungaria, sunt români

loading...

Un autocar înmatriculat  în județul Harghita din România, la bordul căruia se aflau 26 de pasageri, a fost implicat vineri seară într-un accident pe autostrada M6, în județul Baranya, în Ungaria.

accident autocar romani ungariaAutocarul a căzut în gol, într-o prăpastie adâncă de 10 metri, vineri seară în jurul orei 20.15. În urma accidentului, 22 de persoane aflate în autocar, au fost rănite. Printre călători se aflau şi trei români.

Departamentul pentru Situații de Urgență din Ministerul Afacerilor Interne a fost sesizat de către atașatul de afaceri interne din Ungaria despre faptul că în jurul orei 20.15, pe autostrada M6, în județul Baranya, a avut loc un accident rutier în care a fost implicat un autocar românesc.

Ministerul Afacerilor Externe, prin Ambasada României la Budapesta şi Consulatul General la Szeged, s-a implicat în acordarea asistenţei consulare de specialitate şi a transmis permanent informaţii actualizate instituţiilor competente din România.

Din cele 22 de persoane rănite în urma producerii accidentului și transportate la spital pentru îngrijiri medicale, trei persoane au cetățenia română, doi adulți și un minor, cei doi șoferi ai autocarului și, respectiv, fiul minor al unuia dintre aceștia. Ministerul Afacerilor Externe, prin Ambasada de la Budapesta și Consulatul General de la Szeged, a  trimis imediat două echipe consulare în teren pentru a acorda asistență cetățenilor victime ale accidentului. Aceștia s-au deplasat la spitalele din orașele Pecs și Mohacs unde au fost spitalizate persoanele rănite, inclusiv cei trei cetățeni români. În momentul de față, potrivit informațiilor furnizate de cele două misiuni diplomatice, starea de sănătate a cetățenilor români răniți în accident este stabilă. Cetățeanul român și minorul român aflați pentru îngrijiri medicale la spitalul din Pecs vor fi externaţi în cursul zilei de astăzi.”, se precizează în comunicatul MAE, remis exclusivNEWS.ro.

Printr-o decizie comună a Ministerului Afacerilor Interne și a Ministerului Sănătății, s-a dispus trimiterea de urgență în Ungaria a unei echipe medicale formate din doi medici și un asistent, condusă de către medicul șef SMURD pe Regiunea Vest.

Poliția Arad a trimis o echipă pentru a veni în sprijinul cetățenilor români și al autorităților maghiare care efectuează cercetarea la fața locului.

Potrivit Ministerului Transporturilor, echipa de experți de la Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier (ISCTR) Arad, care au ajuns la locul accidentului petrecut în Ungaria, au constatat că autocarul plecase din România fără pasageri, iar cele 26 de persoane s-au urcat în localitatea Pecs pe 7 februarie 2014, cu destinația Băile Homorod. Grupul urma să se întoarcă în data de 17 februarie 2014.

Inspectorii sosiți la fața locului verifică împreună cu autoritățile maghiare dacă lista de pasageri raportată corespunde cu persoanele aflate la momentul accidentului în autocar, precum și activitatea conducătorului auto, dacă au fost respectate perioadele de conducere și de odihnă.

Potrivit datelor centralizate de Autoritatea Rutiera Română, în autocar se aflau înregistrați 26 de pasageri, care plecaseră în 7 februarie, de la Băile Homorod și aveau ca destinație localitatea Pecs, din Ungaria. Autobuzul implicat este înmatriculat în județul Harghita,  are capacitatea de 49 de locuri, an de fabricaţie 1998 și este clasificat la o stea.

Firma operatoare are din anul 2011 licență de transport persoane, iar șoferul care se afla la volan este deținător al unui certificat profesional pentru transportul rutier de  persoane, valabil până la data de 15.09.2015.

În urma cercetărilor efectuate la fața locului de poliția maghiară, asistată de experții români, inspectorii ISCTR vor face un control la sediul firmei, pentru a verifica transportul de persoane efectuat de către această firmă.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata