Breaking news

Dmitri Medvedev amenință Republica Moldova cu sancțiuni economice

loading...

Dmitri Medvedev amenință Republica Moldova cu sancțiuni economice, pentru că oficialii de la Chișinău au perchiziționat avionul vicepremierului Rogozin și i-au confiscat listele cu semăturile privind independența Transnistriei.

medvedev ameninta moldovaLa două zile după incidentul cu avionul vicepremierului Dmitri Rogozin, Medvedev a ameninţat Chişinăul cu sancţiuni economice.

”Cu siguranţă că acest incident nu va contribui la dezvoltarea relaţiilor normale cu Republica Moldova, e alegerea lor, în cele din urmă. Ei periodic solicită ceva, ştim cu toţii ce, însă dacă ei îl tratează astfel pe preşedintele comisiei mixte interguvernamentale, atunci nu cred că este o modalitate bună de a consolida cooperarea. Discutaţi cu Ministerul Afacerilor Externe ce măsuri ar trebui luate pentru ca astfel de acţiuni să nu se mai repete“, i-a cerut Medvedev lui Rogozin. „Acest episod va fi luat în considerare şi în ceea ce priveşte cooperarea economică cu Republica Moldova“, a declarat, luni, prim-ministrul rus Dmitri Medvedev, în cadrul unei consfătuiri cu vicepremierii. Şeful guvernului rus a propus să se discute despre măsurile posibile ce pot fi luate pentru a preveni incidente similare.

Ministerul Afacerilor Externe de la Chişinău a anunţat, sâmbătă, că autorităţile moldovene au confiscat cutii conţinând “liste cu semnături pentru recunoaşterea Transnistriei” pe care oficialii ruşi care s-au aflat la Tiraspol intenţionau să le transporte la Moscova.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata