Breaking news

Diplomatul român arestat în Rusia va fi explulzat

loading...

Diplomatul român, Gabriel Grecu a fost declarat persona non grata şi trebuie să părăsească Rusia în cursul a 48 de ore. Autoritățile ruse au decis să îl expulzeze pe diplomatul român după ce l-au acuzat de spionaj militar.

flagrantServiciul Federal de Securitate rus (FSB) l-a arestat luni pe secretarul I al ambasadei României la Moscova, pentru încercare de a obţine informaţii militare secrete. Filmul reţinerii diplomatului român Gabriel Grecu, acuzat de spionaj la Moscova, a fost prezentat, marţi, de postul de ştiri Rossia-24, în deschiderea tuturor jurnalelor de ştiri. Prins “în flagrant” într-un centru comercial din capitala Rusă, cu informaţii secrete militare oferite de un cetăţean rus, diplomatul român nu a fost încătuşat şi degaja o atitudine relaxată.

Materialul de un minut şi 40 de secunde înfăţişează un bărbat – “informatorul rus” -, care pune o sacoşă neagră în una din cutiile de păstrare a bagajelor dintr-un centru comercial. Acesta încuie cutia şi pleacă. După câteva momente, apare diplomatul român, care deschide cutia şi ia pachetul.

În timp ce parcurgea holul centrului comercial, el a fost înconjurat de mai mulţi agenţi ai Serviciului Federal rus de Securitate /FSB/. Fără a i se pune cătuşe, el a fost transportat cu un microbuz, cel mai probabil la sediul FSB. Diplomatul român a fost condus, în incintă, fiind ţinut de ambele mâini.

Potrivit Serviciului rus de Informaţii, Grecu lucra în capitala rusă “sub acoperire diplomatică” şi deţinea funcţia de prim-secretar al departamentului politic din cadrul Ambasadei României de la Moscova.

Conform sursei citate, diplomatul se afla în posesia “unor materiale de spionaj care demonstrează deplin activitatea sa ostilă în Rusia”.

“Materialele de spionaj confiscate de la agent dezvăluie activitatea sa ostilă împotriva Rusiei. O anchetă asupa incidentului este în desfăşurare”, precizează FSB.

Agențiile internaționale de presă au relatat despre diplomatul român arestat de Rusia pentru spionaj, apreciind că acest caz ar putea complica şi mai mult relaţiile dintre România și Rusia.

Ministerul de Externe al României nu a dorit să comenteze în nici un fel arestarea diplomatului român.

loading...
1 Comentariu
  1. SIMpS0n spune

    bag pwla`n rusia !!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata