Breaking news

David Cameron pornește jihadul împotriva membrilor grupării Statul Islamic

loading...

Premierul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, David Cameron a declarat duminică că va adopta toate măsurile necesare pentru a ajuta coaliția internațională să combată gruparea teroristă Statul Islamic.

david cameronLa o zi după ce Statul Islamic a prezentat o nouă înregistrare video în care este executat un scoțian, premierul David Cameron a anunțat că va face tot ce-i stă în putere pentru a distruge această grupare teroristă.

Anunțul a venit după o reuniune de urgență a comitetului de criză al guvernului britanic ”Comitetul Cobra”. David Cameron a promis că guvernul de la Londra îi va ”vâna pe cei vinovați și îi va aduce în fața justiției, oricât ar dura asta”, numindu-l în același timp pe David Haines un ”erou britanic”.

”Membrii Statului Islamic sunt monștri, nu musulmani” a afirmat șeful guvernului britanic, accentuând că această grupare reprezintă o amenințare gravă pentru Marea Britanie.

David Haines, în vârstă de 44 de ani, lucra pentru ACTED, o agenție în domeniul umanitar cu sediul la Paris, a fost decapitat fără milă de militanții Statului Islamic.

Persoana care apare pe înregistrarea video ca fiind cel care îl execută pe Haines este numită ”Jihadi John” de media occidentală, are un accent britanic și este aceeași cu executantul jurnaliștilor americani James Foley și Steven Sotloff.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata