Breaking news

Cutremur puternic în Mexic

loading...

Seismul, care a durat, între 30 şi 45 de secunde, a fost suficient de puternic pentru a zgudui clădiri din Los Angeles şi San Diego, precum şi la Phoenix (Arizona) şi Las Vegas (Nevada).

cutremurUn prim seism de 7,2 pe Richter s-a produs la ora 15:40, ora locală – 1 şi 40 de minute, ora României, în apropierea oraşului Guadalupe Victoria, la o adâncime de numai 10 kilometri. Cutremurul s-a simţit şi în statele americane Arizona şi California, inclusiv la Los Angeles şi în Las Vegas.  Seismul a fost urmat de patru replici succedate la intervale de câteva minute, din care cea mai mare a avut magnitudinea de 5,1. Seismele au întrerupt liniile de telecomunicaţii şi alimentarea cu curent electric în zonă timp de mai multe minute însă, în afara clădirii prăbuşite la Tijuana, nu s-au semnalat alte pagube materiale majore.

La Mexicali, unde a fost decretată starea de urgenţă de guvernatorul statului Baja California, “cel puţin o clădire s-a prăbuşit şi altele, publice şi private, au fost avariate”, a declarat directorul apărării civile, Alfredo Escobedo, pentru postul CNN. El a menţionat câţiva răniţi uşor.

Doi bărbaţi au murit la Mexicali, potrivit guvernatorului Jose Guadalupe Osuna. Unul dintre ei a murit strivit sub casa sa, a precizat un membru al echipelor de intervenţie din Tijuana.

Un reprezentant al Institutului seismologic naţional, Adriana Gonzalez, a precizat că populaţia a resimţit cutremurul în mare parte din Baja California şi în statul vecin Sonora. Carlos Valdez, directorul institutului, a afirmat că epicentrul a fost localizat la 18 kilometri de Mexicali.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata