Breaking news

Cutremur în Japonia și Indonezia

loading...

Un cutremur cu magnitudinea de 6,4 grade s-a produs în largul arhipelagului Moluccas, în estul Indoneziei, duminică dimineaţa iar altul de 6,6 grade la sud est de insula japoneză Honshu. Autorităţile nu au declanşat nicio alertă de tsunami, întrucât seismologii au spus că ar exista “o foarte mică posibilitate”, dar nu se aşteaptă nicio ameninţare “distructivă”.

cutremur-2009Potrivit AFP, cutremurul din insula japoneză s-a produs în jurul orei locale  17.00 (10.00, ora României), la o adâncime de 51 de kilometri, fiind resimţit atât în nordul, cât şi în centrul insulei.  Agenţia meteorologică niponă nu a declanşat nici o alertă de tsunami, deşi a avertizat că marea ar putea fi uşor agitată la suprafaţă, fără consecinţe grave.

Cutremurul din Indonezia s-a produs la ora locală 9.57, la o adâncime de 52.4 kilometri, a precizat Agenţia indoneziană de Meteorologie şi geofizică. În comparaţie cu seismul de 8.8 grade din Chile, care s-a produs la 34.9 km. Moluccas se află la est ede capitala Jakarta şi la nord-vest de Darwin, Australia.

Indonesia a fost lovită recent de un alt cutermur de 6 grade, dar nu s-au înregistrat victime. Indonezia se află pe “Cercul de Foc” al Pacificuului, unde activitatea vulcanică şi seismică este foarte puternică. Peste 1.000 de persoane au fost ucise de un seism cu magnitudinea 7,6 care a afectat insula Sumatra în septembrie 2009.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata