Curtea Supremă din Republica Moldova a exclus definitiv din alegeri, Partidul Patria

loading...

Curtea Supremă de Justiție din Republica Moldova a decis sâmbătă să mențină în vigoare, hotărîrea Curții de Apel Chișinău, privind anularea înregistrării partidului politic Patria în calitate de concurent electoral, la alegerile parlamentare din 30 noiembrie.

Renato Usatîi - partidul patria - republica moldovaPartidul Patria al lui Renato Usatîi, a fost exclus definitiv din cursa electorală, din cauza faptului că ar fi primit 430.000 de euro din Rusia, pentru campanie, bani pe care nu i-a declarat la Comisia Electorală Centrală.

În buletinul de vot pentru scrutinul de duminică, în dreptul Partidului PATRIA va fi indicată mențiunea “retras”.

Curtea de Apel Chișinău a decis joi anularea înregistrării partidului politic Patria în calitate de concurent electoral, în urma examinării unei solicitări venite de la Comisia Electorală Centrală.

Curtea de Apel a dispus de asemenea încasarea în beneficiul statului a resurselor financiare suspecte.

Partidul Patria este creditat cu 8 la sută din intenţiile de vot, în timp ce pragul electoral pentru intrarea în Parlament este de 6%.

Preşedintele Curţii Constituţionale a Republicii Moldova, Alexandru Tănase, susţine că există “implicări masive şi nedorite” în alegeri din partea Rusiei, care “asistă mediatic, financiar şi nu doar” acele formaţiuni politice care promit o apropiere de ea.

Alexandru Tănase a declarat presei, sâmbătă, la Alba Iulia, că în Republica Moldova alegerile nu sunt politice şi nu reprezintă un banal exerciţiu de formare a puterii.

În Republica Moldova, alegerile nu sunt politice, nu e un banal exerciţiu de formare a puterii de stat. În realitate, mâine (duminică – n.r.), ca şi de fiecare dată, moldovenii vor avea de făcut o alegere geopolitică. Aşa este construit sistemul în Moldova, că se votează pentru Europa sau pentru defuncta Uniune Sovietică, şi mâine se va da exact aceeaşi bătălie. Cetăţenii moldoveni vor fi puşi în situaţia să opteze pentru un viitor european sau pentru o nostalgie după anumite timpuri care au apus, slavă Domnului, şi sper eu nu vor mai reveni“, a spus Tănase.

Partidul Comuniştilor din Republica Moldova şi-a exprimat îngrijorarea faţă de vizita pe care a efectuat-o la Chişinău Klaus Iohannis, apreciind că “este inadmisibil ca un reprezentant al puterii dintr-o ţară vecină să se amestece în procesul electoral din Moldova”.

 

658 0
loading...
No Comment

Lasă un comentariu

*

*