Breaking news

Curtea Penală Internațională deschide o anchetă privind crimele din Ucraina

loading...

Procurorul general al Curții Penale Internaționale a deschis o anchetă preliminară asupra crimelor comise înainte și în perioada destituirii președintelui ucrainean Viktor Ianukovici.

ucraina razboiCurtea Penală Internațională de la Haga cercetează crimele produse în timpul regimului Ianukovici.

Procurorul CPI, Fatou Bensouda, a decis deschiderea unei anchete preliminare asupra situației din Ucraina pentru a stabili dacă (…) criteriile necesare deschiderii unei anchete (pe termen lung) sunt reunite„, a precizat CPI într-un comunicat preluat de AFP.

Procurorul Fatou Bensouda ‘va examina probleme de jurisdicție, de admisibilitate și de interes al justiției’ pentru a decide dacă o anchetă completă este justificată, a menționat Curtea de la Haga în comunicatul său.

‘Dacă se va constata că există o bază suficientă care să justifice o anchetă, atunci procurorul va adresa o solicitare în acest sens judecătorilor CPI’, a explicat purtătorul de cuvânt al Curții, Fadi El Abdallah, potrivit aceleiași agenții.

Ucraina nu a ratificat Statutul de la Roma, actul fondator al CPI, dar a declarat că va accepta jurisdicția Curții de la Haga pentru anchetarea evenimentelor ce au avut loc în perioada 21 noiembrie 2013 — 22 februarie 2014 și chiar a cerut o astfel de anchetă.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata