Cozi la vot | Românii din Diaspora au luat cu asalt secțiile de vot

loading...

Prezență foarte mare la votul din Diaspora. Românii din Diaspora au venit la secțiile de vot cu câteva ore înainte de deschiderea oficială a secțiilor de votare, pentru a-și alege viitorul președinte al României.

vot diaspora turul doiÎncă de la ora 7 dimineața, la secțiile de vot din Londra, Paris, Munchen, Viena și Torino, românii stau la coadă și așteaptă cel puțin o oră ca să își exprime votul.

Ambasadorul României în Marea Britanie, Ioan Jinga a fost fotografiat stând la coadă alături de români, ca să poată vota la secția de la ICR Londra, unde coada la secţia de votare era de peste 1.000 de oameni încă de la ora locală 8.00.

Potrivit datelor furnizate de MAE, în Marea Britanie trăiesc circa 144.000 de români, au fost înfiinţate 11 secţii de vot.

Peste 3.000 de români aşteaptă să voteze, la Consulatul României de la Torino. În Italia trăiesc cei mai mulţi români din dispora, respectiv aproximativ 993.000. Aceștia au la dispoziție 51 de secții de vot.

La cele patru secţii de votare din Chişinău, cozile s-au format încă din jurul orei 5.00, cu două ore înainte de începerea votului pentru alegerea preşedintelui României.

Românii din Republica Moldova au la dispoziţie 21 de secţii de votare pentru a-şi alege preşedintele.

La primul tur al alegerilor prezidenţiale, în Republica Moldova au votat aproape 20.000 de persoane.

La Paris, unde sunt amenajate două secţii de votare, la deschiderea secţiilor sute de oameni erau deja la coadă.

În Spania, la Alcala de Henares, de la 4.45, ora locală, sute de români stăteau la coadă în faţa secţiei de votare.

La München, câţiva tineri s-au aşezat la rând, în faţa secţiei de votare, cu mai bine de 12 ore înainte de deschiderea urnelor. În fotografii postate pe Facebook, tinerii, care au venit la secţia de votare cu un steag al României, au în mâini periuţe de dinţi.

În Diaspora sunt amenajate 294 de secţii de votare la care românii pot vota la cel de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale.

821 0
loading...
No Comment

Lasă un comentariu

*

*