Breaking news

Costa Rica: prima femeie președinte!

loading...

CostaSAN JOSE – pentru prima dată în istorie, la conducerea statului Costa Rica a fost aleasă o femeie: Laura Chinchilla, 50 de ani, ex-vicepreședinte al fostului guvern Oscar Arias.

Aceasta a reușit să câștige alegerile obținând aproape dublul voturilor obținute de fiecare dintre cei doi adversari (47%): Otton Solis, candidatul de centru-stânga obținând 24% și Otto Gyuevara, candidatul de dreapta al Mișcării de Eliberare, numărând 21% din voturi.

Este un moment de bucurie, dar și de umilință, poporul mi-a oferit încrederea sa și nu îl voi trăda“, a declarat Chinchilla în fața a 5 000 de susținători reuniți într-un hotel din San Jose pentru a sărbători. De formațiune social-democrată, Laura Chinchilla a făcut apel la dialog în ceea ce-i privește pe adversarii politici și a promis să continue politicile predecesorului Arias în materie de: îmbunătățire a calității vieții, educație, siguranță și egalitate de șanse între sexe.

Costa Rica este o țară mică, dar de o frumusețe naturală extraordinară, care a știut să dezvolte eco-turismul, un turism cu minimul de impact asupra naturii: Guvernul menține frumusețile naturale prin politici de dezvoltare ce promovează o folosire adecvată a resurselor naturale. Renumită pentru stabilitatea sa politică și indicii scăzuți de criminalitate, Costa Rica a reușit să se țină departe și de războaiele civile ce au devastat țările vecine, chiar dacă în ultima vreme a devenit o zonă de trafic de droguri dinspre Mexic.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata