Breaking news

Costa Concordia plutește din nou. Operațiunile de ridicare din apă au costat 600 milioane euro – VIDEO

loading...

Costa Concordia, nava de agrement, naufragiată în ianuarie 2012 lângă insula italiană Giglio, a fost repusă azi-noapte pe linia de plutire după 19 ore de proceduri extrem de dificile.

costa concordiaLa ora 4 dimineața, ora Italiei, Costa Concordia a fost readusă din nou pe linia de plutire. Și asta grație echipei de ingineri care au gândit un plan de scoatere a navei din apă.

Ca să poată readuce nava pe linia de plutire, specialiştii au construit o platformă subacvatică care va muta nava de 114.000 de tone, în timp ce mai multe sisteme de cabluri şi pârghii trebuie să o menţină stabilă. După care, muncitorii au pompat 18.000 de tone de ciment în saci pe care i-au pus sub navă pentru susţinere, astfel încât să prevină o eventuală fragmentare a vasului.

Efortul uriaş al inginerilor şi specialiştilor a dat roade după 19 ore de proceduri extrem de complexe.

Pe cât de dificilă, pe atât de costisitoare a fost această procedură. Numai puțin de 600 milioane de euro a costat întreaga procedură de repunere a navei pe linia de plutire. Întreaga sumă fiind suportată de compania de asigurare.

Pe partea pe care a căzut nava este distrusă în mod vizibil, întrucât s-a lovit de stânci. Și faptul că a stat mai bine de 20 de luni în apă, i-a afectat foarte mult construcția. Drept urmare, nava urmează acum să fie tractată în port şi dezmembrată pentru a fi vândută ca fier vechi.

Costa Concordia a naufragiat pe 13 ianuarie 2012 după ce s-a apropiat prea mult de ţărmul Italiei şi s-a lovit de stânci, impact ce a produs o spărtură lungă de aproape 50 de metri şi a dus la scufundarea vasului. Tragedia a făcut 32 victime, iar alţi 15 de pasageri au fost daţi dispăruţi.

Căpitanul navei  Francesco Schettino, este judecat pentru neglijenţă.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata