Breaking news

Corlăţean îl critică pe Băsescu care spus că serviciile secrete franceze au spionat-o pe Udrea la Paris

loading...

Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlăţean îl critică dur pe Traian Băsescu pentru că Președintele României a spus că serviciile secrete franceze au spionat-o pe Elena Udrea la Paris.

basescu si corlateanTitus Corlăţean spune că declarația lui Băsescu aduce atingere relațiilor diplomatice și de prietenie dintre România și Franța și îndeamnă instituțiile statului la prudență și decență.

”În calitate de ministru de externe, îmi manifest profundul regret că, în contextul actualei campanii electorale, de pe poziții de un evident partizanat politic, se aduc acuzații publice unor instituții ale statului francez. O astfel de manieră de a face campanie electorală, la nivel de șef de stat, contravine grav regulilor și cutumelor diplomatice și aduce atingere, în mod neîntemeiat, unei relații de prietenie și încredere, consolidată în timp sub forma unui parteneriat strategic, între România și Franța. Solicit tuturor celor implicați în campania electorală să păstreze decența și să nu întreprindă nimic care ar putea vicia relațiile internaționale ale României și ar contraveni interesului național. În același timp, apreciez că tendința constantă de a introduce în discursul de campanie prezidențială referiri critice la structuri cu rol cheie în promovarea și protejarea securității și stabilității democratice a statului român, prin declarații care au ca scop discreditarea și timorarea acestor instituții, este de o deosebită gravitate și riscă să prejudicieze pe termen lung interesele naționale legitime ale României. Fac apel la decență și responsabilitate. Campania electorală nu scuză, în nici un caz, mijloacele”, se arată în declarația Ministrului Titus Corlățean, remisă exclusivNEWS.ro.

De dragul lui Udrea, Băsescu s-a apucat să acuze serviciile secrete din Franța că au spionat-o pe protejata lui. Băsescu a spus cu subiect și predicat că Elena Udrea a fost urmărită de serviciile secrete la Paris, acolo unde a fost urmărită pas cu pas la cumpărături, alături de două prietene. Băsescu a lansat aceste acuzații grave, joi seară, în cadrul emisiunii„Bună seara, România”, de la B1 TV.

„Cineva a știut că Elena Udrea ajunge la Paris. Au închiriat un apartament vizavi de hotelul unde s-a cazat și au făcut poze 48 de ore încontinuu pe unde a mers. Nu are cum să fie paparazzi. Factura este datată 29.092014, deci la 6 luni după ce a fost cazată acolo. E o operațiune pe care serviciul român și francez și le-au făcut între ele. Nu trebuie să rămână așa. Elena Udrea trebuie să reclame hotelul pentru punerea la dispoziție a cestor facturi. E clar că aveau fotografiile din februarie și au cerut factura după ce și-a anunțat candidatura. Elena Udrea are adversari mulți, dar niciunul cu capacitatea de a obține aceste informații secrete. Oricâți bani i-ai da unul recepționer știe că acele chitanțe vor fi folosite și hotelul va fi compromis”, a spus Băsescu.

Elena Udrea a fost pe 14 februarie 2014, la Paris, la shopping de lux, alături de Alina Bica, șefa DIICOT și de Ana Maria Topoliceanu, fostă șefă a Companiei Naționale de Investiții.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata