Breaking news

Coreea de Nord a anunţat vineri că a rupt acordul de pace cu Coreea de Sud

loading...

Un nou zărboi dintre cele două Coreei este iminent după ce vineri dimineață, Coreea de Nord a anunţat a rupt acordurile de neagresiune cu Coreea de Sud.

correa de nord si sudLa câteva ore după ce Consiliul de Securitate al ONU a votat noi sancţiuni împotriva Phenianului, Correa de Nord a anunțat că a rupt acordul de pace cu Coreea de Sud şi că va întrerupe telefonul roşu dintre cele două ţări.

Coreea de Nord ”abrogă toate acordurile de neagresiune dintre Nord şi Sud”, a declarat Comitetul pentru reunificare paşnică din Coreea, într-un comunicat difuzat de agenţia oficială KCNA.

Principalul pact de neagresiune a fost semnat în 1991. Acesta stipula ca cele două ţări să îşi rezolve pe cale paşnică diferendele şi să evite confruntările militare accidentale.

Coreea de Nord, adaugă comunicatul, “notifică, de asemenea, Sudul că va întrerupe imediat telefonul roşu dintre Nord şi Sud”, înfiinţat în 1971. Phenianul a ameninţat în numeroase rânduri cu întreruperea comunicaţiilor intercoreene şi a pus în aplicare ameninţarea de două ori, potrivit Ministerului sud-coreean al Reunificării.

Regimul nord-coreean face de obicei anunţuri agresive la adresa Coreei de Sud şi a Statelor Unite, dar acesta şi-a intensificat retorica belicoasă în ultimele zile, în apropierea votului de la ONU şi a manevrelor militare comune între Washington şi Seul.

Așadar un conflict militar la granița celor două Coreei este iminent.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata