Breaking news

Consulul onorific al Lituaniei, ucis de insurgenții proruși din Ucraina

loading...

Mikola Zeleneţ, consulul onorific lituanian din Lugansk, a fost răpit şi asasinat de teroriştii proruși din estul Ucrainei. 

tanc ucraina - ionsurgentiSituația din estul Ucrainei devine tot mai complicată și dramatică pe zi ce conflictul dintre armată și insurgenți se adâncește. Războiul din Ucrania, întreținut de Rusia, face și victime colaterale.

Consulul onorific al Lituaniei din Lugansk, Mikola Zeleneţ, a fost răpit și ucis de insurgenții separatiști. Informația a fost confirmată de Ministrul de Externe din Lituania.

Am aflat cu profundă tristeţe că domnul Mikola Zeleneţ, consulul onorific lituanian din Lugansk, a fost răpit şi asasinat de terorişti”, afirmă Linas Linkevicius, Ministrul lituanian de Externe.

Anunțul vine în ziua în care 280 de camioane ruse compoente ale convoiului umanitar au pătruns în Ucraina, fără a avea acordul Kievului și girul Crucii Roșii.

Putin a discutat cu Merkel căreia i-a transmis că: Orice altă întârziere a convoiului umanitar rus ar fi fost “inacceptabilă.Date fiind tergiversările Kievului, Rusia a decis să trimită camioanele în Ucraina, pentru că orice altă întârziere ar fi fost inacceptabilă.

Din cauza situației tot mai tensionate din Ucraina, ca urmare a pătrunderii pe teritoriul său a 280 de camioane ruse, ONU a convocat pentru vineri seară, Consiliul de Securitate, iar SUA a somat Rusia să retragă de urgență camioanele.

Secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, susţine că armata rusă este implicată în confruntările militare din estul Ucrainei, precizând că artileria rusă a lansat obuze spre teritoriul ucrainean.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata