Breaking news

Conservatorii au câștigat alegerile din Marea Britanie

loading...

Conform sondajelor efectuate la ieșirea de la urne, Partidul Conservator se află pe primul loc în alegerile parlamentare din Marea Britanie, dar nu a reuşit să obţină majoritatea absolută.

_47792547_exit_poll_gettyConservatorii au obţinut 307 locuri în Camera Comunelor, sub majoritatea absolută de 326 de deputaţi, potrivit sondajelor difuzate de posturile de televiziune BBC, Sky News şi ITV. Partidul Laburist al lui Gordon Brown, aflat la guvernare de 13 ani, s-a clasat pe locul al doilea, cu 255 de mandate.

Liberal-democraţii, care au avansat spectaculos în sondaje în timpul campaniei electorale graţie popularităţii liderului lor, Nick Clegg, au obţinut doar 59 de mandate. Acest rezultat, în cazul, în care va fi confirmat, va reprezenta o întoarcere de situaţie surprinzătoare pentru liberal-democraţi, care deţin în prezent 63 de mandate în Camera Comunelor.

Peste 45 de milioane de alegători au fost chemaţi la vot pentru a-şi alege reprezentanţii dintre cei 4.149 de candidaţi, care aspiră la obţinerea unui mandat în Parlament. 

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata