Breaking news

Comuniştii din Moldova contestă la Curtea Constituţională acordul militar cu România

loading...

Comuniștii moldoveni contestă la Curtea Constituțional, acordul militar semnat de Republica Moldova cu România.

romania - moldovaDeputatul PCRM Artur Reşetnicov pe pagina sa de Facebook, faptul că Partidul Comuniştilor din Republica Moldova contestă la Curtea Constituţională acordul de cooperare militară dintre Chişinău şi Bucureşti.

Acest acord vine în contradicţie cu Constituţia noastră, deoarece a fost aprobat cu mai puţin de o jumătate din voturile deputaţilor şi, cel mai important, este că el contravine statutului de neutralitate al Republicii Moldova”, precizează Reşetnicov.

Secretarul executiv al PCRM Iurie Muntean a declarat pentru Interfax.az că aprobarea acordului menţionat ”este o crimă contra statalităţii RM”: În Constituţie se spune că Moldova are statutul de stat neutru. Cu toate acestea, guvernanţii din ţară sunt gata, sub orice pretext, pentru o perioadă nelimitată de timp şi cu obiective neclare, să dea voie militarilor români să intervină pe teritoriul R. Moldova. Aceasta nu se va întâmpla.

Parlamentul de la Chişinău a ratificat Acordul dintre Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul României privind cooperarea în domeniul militar la finele lunii iunie.

Legea a fost adoptată cu votul a 51 de deputaţi din majoritatea parlamentară. Actul stabileşte cadrul legal necesar cooperării între guvernele ambelor state, îşi propune intensificarea colaborării în domeniile neacoperite în Acordul interministerial existent, care sunt importante pentru dezvoltarea şi construcţia forţelor armate naţionale.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata