Breaking news

Comisia Europeană NU poate monitoriza referendumul de demitere al lui Băsescu

loading...

Comisa Europeană nu poate monitoriza referendumul dintr-o țară membră a Uniunii Europene, în speță România.

Zvonul potrivită căruia Comisia Europeană ar urma să monitorizeze referendumul din România, este fals.

Corespondentul TVR  la Bruxelles, Magdalena Morech spune că liderul Partidului Socialiştilor Europen, Serghei Stanişev nu ar fi spus că referendumul din România va fi monitorizat de Comisia Europeană.

TVR Info precizează că Magdalena Moreh a vorbit cu Pascal Verdoux, corespondentul de la France 2 care a stat de vorbă cu Stanişev înainte ca acesta să se urce în maşină, iar ziaristul francez i-a spus că nici vorbă de aşa declaraţie.

Comisia Europeană nu poate să să monitorizeze un proces electoral , că e vorba de referendum sau de alegeri, într-o ţară membră. România nu e nici Moldova, nici Ucraina, nici Belarus. Suntem o ţară membră şi e foarte greu de imaginat un asemenea scenariu. Dacă s-ar recurge la o asemenea monitorizare, acest lucru nu va fi niciodată anunţat de preşedintele Partidului Socialiştilor Europeni, Stanişev. Acesta este un anunţ care s-ar face de către Comisia Europeană sau de către autorităţile române”, a declarat  Magdalena Moreh, corespondentul TVR.

Presa din România care are corespondenți speciali la Bruxelles a transmis în țară că liderul Partidului Socialiştilor Europen, Serghei Stanişev ar fi declarat după întânlirea cu Victor Ponta, că referendumul va fi monitorizat de Comisia Europeană.

 

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata