Breaking news

Comisia de la Veneţia îndeamnă România să respecte Constituţia

loading...

Comisia de la Veneţia răspunde sesizării CCR, cu privire la atacut Guvernului Ponta, transmițând României sî respecte în totalitate Constituția.

Comisia de la Veneţia, denunţă „tentativele” Guvernului României de a exercita „presiuni” asupra Curţii Constituţionale şi de „a aduce atingere independenţei” acestei instituţii.

O Curte Constituţională care îşi ia rolul în serios ia, din când în când, decizii care nu convin majorităţii aflate la guvernare. Acest lucru trebuie acceptat de toate autorităţile statului şi nu ar trebui să fie în niciun caz un argument pentru justificarea ingerinţelor asupra independenţei Curţii”, spune italianul Gianni Buquicchio, președintele Comisiei de la Veneția.

Comisia de la Veneţia spune că independenţa şi inamovibilitatea judecătorilor Curţii Constituţionale sunt principii garantate de Articolul 145 al Constituţiei României.

Punctul de vedere de azi al Comisiei de la Veneția, survine la o zi după ce Magistrații Curții Constituționale din România au sesizat forul european.

Luând act de atacurile virulente pe care Guvernul, alte autorităţi publice, precum şi unele mijloace de informare în masă le-au declanşat la adresa Curţii Constituţionale, culminând cu tot felul de soluţii pentru desfiinţarea acestei instituţii, au decis să facă următoarele precizări pentru toate autorităţile publice prevăzute în Titlul III al Constituţiei – Parlament, Preşedintele României, Guvernul României, Administraţia publică centrală, Administraţia publică locală, Autoritatea judecătorească – precum şi pentru toţi cetăţenii României: Având în vedere situaţia deosebit de gravă, atacurile fără precedent la adresa Curţii Contituţionale şi a judecătorilor săi, precum şi ameninţările cu revocarea lor, Curtea Constituţională a sesizat Comisia Europeană pentru Democraţie prin Drept (Comisia de la Veneţia), Conferinţa Curţilor Constituţionale din Europa, precum şi celelalte instituţii europene”, se arată în comunicatul CCR remis exclusivNEWS.ro.

loading...
1 Comentariu
  1. Liviu spune

    Pai si o respecta !!! JOS bASESCU !!!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata