Breaking news

COD ROŞU de poluare la Beijing. Chinezii au ajuns să cumpere sticle de aer curat din Canada

loading...

Din cauza nivelului foarte mare de poluare din Beijing, chinezii au ajuns să cumpere sticle de aer curat tocmai din Canada. În ultimele două săptămâni, autoritățile chineze au decretat de două ori cod roșu de poluare. 

cod rosu poluare beijingO companie canadiană se îmbogățește pe spinarea poluării din China. Din cauza nivelul de poluare din oraşele țării, chinezii au ajuns să cumpere sticle cu aer curat venite tocmai din Canada.

O sticlă de aer curat îmbuteliată în Canada este mai scumpă de 50 de ori decât una cu apă

Compania Vitality Air a lansat afacerea în glumă în 2014, iar acum îmbuteliază acum aer din zona Parcului Naţional Banff din Munţii Stâncoşi şi îl vinde la preţuri foarte mari în China.

Moss Lam povesteşte că afacerea a pornit de o glumă, atunci când un alt cofondator al companiei, Troy Paquette, a umplut o pungă de plastic cu aer şi a vândut-o pentru 50 de cenţi pe site-ul Ebay. O a doua pungă de plastic cu aer a fost vândută pentru 160 de dolari.

Un recipient cu o capacitate de 7,7 litri de aer proaspăt se vinde cu un preţ aproximativ 100 de yuani (10 lire), de 50 de ori mai scump ca o sticlă de apă minerală în China.

Cei mai mulţi chinezi care cumpără aer sunt din marile oraşe din nord-estul şi sudul ţării, acolo unde nivelul de poluare a ajuns atât de ridicat încât autorităţile au emis recent un cod roşu de smog.

Compania Vitality Air vinde recipiente cu aer proaspăt şi oxigen în America de Nord, India şi Orientul Mijlociu, dar China rămâne cea mai mare piaţă de desfacere pentru produsele sale.

În 2014, sute de bătrâni şi copii din capitala provinciei Henan nu au stat pe gânduri atunci când au avut şansa de a respira aerul adus de pe Muntele Laojun. Oamenii au format cozi lungi pentru a putea beneficia de aerul adus în zeci de pungi şi peste 2.000 de cutii de către compania de turism Laojun Mountain Natural Reserve Development Co.

aer canada

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata