Breaking news

Cinci morți și 15 răniți în atentatul cu mașină capcană din Beirut

loading...

Un atentat terorist a avut loc vineri dimineață în capitala Libanului, Beirut. Deflagrația a ucis cinci persoane și a rănit altele 15. Printre morți se numără și oficiali libanezi.

explozie bierutDeflagaraţia a fost produsă de o maşină capcană, iar zgomotul său a fost auzit în tot oraşul. Un nor de fum negru a fost văzut într-o zonă comercială, în apropiere de hotel Phoenicia.

Printre victime se află Mohamad Chatah, fost ministru de finanţe libanez şi consilier al foştilor premieri Fouad Siniora şi Saad Hariri.

”Ministerul Afacerilor Externe condamnă cu cea mai mare fermitate atentatul care a avut loc la 27 decembrie 2013 în centrul Beirutului, în care și-a pierdut viaţa un fost ministru, personalitate a vieții politice libaneze, alături de alți cetățeni libanezi nevinovați. Ministerul Afacerilor Externe transmite sincere condoleanţe familiilor victimelor acestui act intolerabil, respingând în termenii cei mai hotărâți orice fel de acte teroriste. În același timp, Ministerul Afacerilor Externe reiterează susţinerea României pentru menţinerea stabilităţii şi securităţii Libanului, precum şi pentru păstrarea unităţii acestui stat”, se arată în comunicatul de presă al MAE, remis exclusivNEWS.ro.

În ultimele luni, capitala Libanului a fost ţinta mai multor atacuri teroriste, printre care şi două atentate sinucigaşe cu bombă, care au avut loc în noiembrie şi care au avut ca ţintă ambasada iraniană. Atentatele au fost revendicate de gruparea shiită Hezbollah.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata