Breaking news

Chocolate Wonderland – un muzeu extravagant

loading...

zidO expoziție având ca temă patrimoniul cultural al Chinei reprodus în ciocolată și-a deschis porțile în luna ianuarie a acestui an la Pekin. Se întinde pe 2 hectare și a fost numit Chocolate Wonderland.

Printre capodoperele culturale ce pot fi degustate doar cu privirea se numără Marele Zid Chinezesc (având o lungime de 12 metri și conținând 7 tone de ciocolată), 560 de soldați Xian (războinici din terra cotta), peșterile Mogao sau o reproducere în ciocolată a faimoasei picturi “De-a lungul râului în timpul Festivalului Qingming“. Aceasta din urmă respectă dimensiunile originale: 24.8cm pe 5,29m.

soldati

Mai multe mărci de mașini sunt partenere ale expoziției. Potrivit jurnalului China Daily, numai pentru reproducerea unui model de BMW au fost necesare 4 tone de ciocolată, 10 artizani și 6 luni de muncă.

Temperatura în muzeu este mereu sub control pentru a evita topirea ciocolatei. De altfel, se preconizează că expoziția va fi închisă din luna aprilie din cauza căldurii. Până atunci însă sunt așteptați cel puțin 1 milion de vizitatori.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata