Breaking news

Chiril Gaburici a demisionat din funcția de prim ministru al Republicii Moldova

loading...

Chiril Gaburici și-a anunțat vineri demisia, din funcția de prim ministru al Guvernului Republicii Moldova. Demisia vine cu numai două zile înainte de alegerile locale de duminică.

Chiril GaburiciDemisia lui Chiril Gaburici vine după ce premierul a fost audiat joi de către procurori în dosarul privind diplomele sale de studii.

”Ieri (joi) am spus că voi veni cu declarații și iată-mă în fața cetățenilor. Consider că cetățenii sunt egali în fața legii, cred că un premier, ca și fiecare cetățean, trebuie să sprijine o anchetă transparentă. Îmi pare rău că am lăsat atât timp acest subiect cu referire la studiile mele să fie un instrument al jocurilor politice. Nu sunt politician, ci manager. Sunt împăcat cu mine. Țara trebuie să-și schimbe sistemul politic”, a declarat Chiril Gaburici.

Premierul a precizat că demisionează pentru ca opinia publică să fie preocupată mai mult de problemele țării, și nu de diploma sa de studii.

Chiril Gaburici  nu a precizat dacă și-a falsificat sau nu vreun act de studii.

Primul ministru demisionar al Republicii Moldova este suspectat de falsificarea actelor sale studii.

Ministerul de Interne a trimis la începutul acestei săptămâni Parchetului General un dosar cu materiale privind audierea mai multor persoane, expertiza grafică și tehnică a documentelor de studii și alte probe.

Expertiza Ministerului de Interne ar arăta că diploma șefului guvernului moldovean a fost falsificată.

Chiril Gaburici a devenit prim ministru al Republicii Moldova pe data de 18 februarie 2015.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata