Breaking news

China, lovită de două cutremure puternice soldate cu 47 de morți

loading...

Două cutremure cu magnitudinea de 5,9 și 5,6 grade pe scara Richter s-au produs luni dimineață  într-o regiune din nord-vestul Chinei, provocând moartea a 47 persoane.

cutremur chinaPrimul cutremur a avut loc la ora locală 07.45 (02.45 ora României) în Gansu, o provincie în mare parte deşertică. Epicentrul a fost localizat la 170 de kilometri sud-est de capitala provincială Lanzhou, la o adâncime de 9,8 kilometri, a anunţat institutul american de geofizică, USGS.

O replică având magnitudinea de 5,6 s-a produs în aceeaşi regiune la ora 09.12 (04.12 ora României), cu hipocentrul situat la o adâncime de 10,1 kilometri, a adăugat institutul.

Cutremurele au provocat 47 de morţi şi 296 de răniţi grav, a anunţat un oficial din cadrul Biroului de seismologie din Gansu, precizând că au fost înregistrate cel puţin 371 de replici.

Peste 21.000 de clădiri au fost avariate grav şi peste 1.200 s-au prăbuşit.

Un locuitor din districtul Min, unde a fost localizat epicentrul, a povestit pentru AFP că lucra într-o uzină farmaceutică în momentul producerii cutremului şi că a văzut clădirile clătinându-se puternic.

În districtul Min, peste 200 de persoane au fost rănite în şapte zone afectate de cutremure.

În afară de districtul Minxian, cutremurele au provocat victime în districtele vecine Zhang şi Li, potrivit presei locale.

Seismul a fost resimţit până la Lanzhou şi chiar în Xi’An, capitala provinciei vecine Shanxi.

Provinciile din vestul Chinei sunt afectate frecvent de cutremure.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata