Breaking news

Cenușa vulcanică se va depune pe sol și în România

loading...

Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie, cenuşa din norul vulcanului se va depune la sol, însă concentraţia de ceunșă depusă pe pământ, va scădea în funcţie de distanţa faţă de zona de emisie a norului, transmite Realitatea tv.

13070Potrivit ultimelor informaţii, au fost raportate deja depuneri uşoare de cenuşă pe solul din Anglia. În România nu există încă pericolul ca cenuşa să ajungă la sol, dar nu se ştie nimic cert ce va urma de duminică încolo . Ion Sandu, Președintele Agenției Naționale de Meteorologie,  a spus că în România va începe să plouă serios abia de luni de la ora 12:00, după ce norul va părăsi teritoriul României. El susţine însă că norii care aduc ploaia în această perioadă se află la o altitudine mul mai mică de 6.000 de metri şi exclude posibilitatea în care cenuşa să fie coborâtă al sol de stropii de ploaie. El susţine că cel puţin până duminică seară la ora 21.00 nu există pericolul ca norul de cenuşă să ajungă la sol în România.

În eventualitatea în care cenuşa va ajunge la nivelul solului, populaţia va trebui să se protejeze. Printre măsurile de protecţie se numără îmbrăcămintea corespunzătoare, care să acopere pielea într-o mare măsură, să se evite purtarea lentilelor de contact din cauza riscului apariţiei unor leziuni la nivelul globului ocular, a explicat oficialul.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata